Akviziční financování v ČSOB povede Jiří Bohal

11.04.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Ředitelem útvaru Akviziční financování byl jmenován Jiří Bohal. Nově založený útvar má za úkol zajišťovat flexibilní, na míru šité financování akvizičních projektů s využitím progresivních metod financování používaných na evropském trhu.

ČSOB vytvořením specializovaného pracoviště na akviziční financování tak pružně reaguje na potřeby korporátní klientely a potenciál trhu, který dokládají bankou již úspěšně realizované případy akvizičního financování – např. úvěr pro Sokolovskou těžební, a.s. na odkup akcií Sokolovské uhelné, a.s. či financování akvizice energetických aktiv Fondu Appian společností Severočeská uhelná, a.s.
 
Ing. Jiří Bohal (47) působí v bankovnictví od roku 1994 a od samého začátku se věnuje oblasti strukturovaného financování. Do ČSOB nastoupil v roce 2001 do útvaru syndikovaných úvěrů, kde měl na starosti strukturované a zejména akviziční transakce. V poslední době vedl týmy, které realizovali významné transakce, např. úvěrové případy Czechpol, Sokolovská uhelná a Mostecká uhelná, podílel se rovněž na organizaci syndikovaného úvěru pro Český Telecom na odkup podílu v mobilním operátorovi Eurotel. Jiří Bohal vystudoval obor finance na VŠE v Praze. Svůj volný čas věnuje rodině, tenisu, vysokohorské turistice a také četbě kvalitní literatury.

Autor článku

Články ze sekce: Tiskové zprávy