Raiffeisenbank umožňuje podepisování internetových transakcí pomocí SMS kódů

12.04.2005 | , Raiffeisenbank
Tiskové zprávy


Raiffeisenbank a.s. uvádí na trh nový způsob podepisování platebních příkazů a žádostí v internetovém bankovnictví. Tento způsob dále zjednodušuje obsluhu internetového bankovnictví a dává klientům vyšší flexibilitu v  zabezpečení služby.

Klienti si mohou nově vybrat, zda platební příkaz podepíší pomocí podpisového certifikátu jako doposud, nebo pomocí jednorázového SMS kódu. SMS kódy jsou jednorázová hesla zasílaná  při potvrzování transakcí SMS zprávou na mobilní telefon uživatele. Zákazník obdržený kód přepíše do formuláře platebního příkazu v internetovém bankovnictví a tím příkaz podepíše.

Používáním SMS kódu je zachována vysoká bezpečnost internetového bankovnictví. Heslo je generováno vždy pro konkrétní transakci a nelze tedy s jeho pomocí podepsat žádný jiný příkaz. Zasílaná SMS zpráva kromě vlastního kódu obsahuje i informace o zadaném příkazu a čas, kdy byl kód vygenerován.

Za používání SMS kódu klient nic nezaplatí. Výhodou SMS kódu je, že jej lze bezpečně použít i na neznámém počítači – např. v internetové kavárně, veřejné knihovně i v zahraničí. Klient tak při cestování nemusí mít s sebou disketu s certifikátem, stačí mobilní telefon. Na rozdíl od podpisového certifikátu navíc není nutné pravidelně prodlužovat platnost této metody.

Klienti Raiffeisenbank mohou nový způsob podepisování používat paralelně se stávajícím podpisovým certifikátem. Stejně jako u podpisového certifikátu poskytuje banka aktivaci a používání SMS kódů zdarma.

Autor článku

 

Články ze sekce: Tiskové zprávy