ČSOB Pojišťovna chce za 300 milionů korun prodat pardubickou centrálu městu

31.03.2016 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Město Pardubice se dostalo do složité situace. V červnu mají zastupitelé hlasovat, zda od ČSOB Pojišťovny koupí za zhruba 300 milionů korun budovu její centrály a sestěhují do ní své úředníky. Pokud odmítnou, hrozí, že prosperující firma se 650 zaměstnanci přesídlí do sousedního Hradce Králové, Pardubice přijdou o miliony z rozpočtového určení daní a ztratí důležitého sponzora nákladných kulturních a sportovních akcí.

Jestliže na transakci kývnou, získají budovu, která bude vyžadovat finančně náročnou rekonstrukci, aby vyhovovala potřebám magistrátu.

Město zatím neví, která varianta vyjde výhodněji, jak potvrdil týdeníku Euro náměstek primátora Jan Řehounek. Chybí i znalecký posudek, právě cena se totiž zdá některým radním příliš vysoká. Na konci března přitom má zastupitelstvo hlasovat o tom, zda s pojišťovnou bude vůbec dále jednat.

ČSOB Pojišťovna zveřejnila svůj záměr prodeje centrály loni. „Už se nevejdeme do stávající budovy a jsme roztroušeni ve třech různých objektech,“ říká generální ředitel Vladimír Bezděk. Pojišťovna prý hodlá zůstat v Pardubicích, kde byla založena. „Chceme se dohodnout s městem a chceme si postavit v Pardubicích novou budovu, která bude prostorově i kapacitně odpovídat našim potřebám,“ uvedl Bezděk, proč s nabídkou na odkup oslovila pojišťovna město.


Zdroj: týdeník Euro
Štítky:

Autor článku

Petra Pelantová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ