Radní ČRo dnes předsedu nevolili, dočasně radu povede Tesař

30.03.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. března (ČTK) - Nového předsedu rady Českého rozhlasu dnes radní nevolili. Radu místo dosavadního šéfa Petra Šafaříka od dubna do řádné volby povede místopředseda Ivan Tesař. Rozhodla o tom dnes rada na svém zasedání.

Šafařík v lednu oznámil, že z funkce odejde kvůli pracovnímu vytížení. V minulosti bylo jeho jméno zmiňováno v souvislosti s uniklými e-maily premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD), ve kterých informoval o dění v radě a průběhu volby ředitele ČRo, Šafařík autorství zpráv odmítl.

Vysokoškolský pedagog Šafařík je s krátkou přestávkou členem rady rozhlasu od poloviny roku 2011. Loni 25. listopadu nahradil v čele devítičlenné rady Michala Stehlíka, který na funkci rezignoval spolu s dalšími členy předsednictva po volbě prozatímního ředitele.

Český rozhlas bude letos hospodařit s vyrovnanými příjmy a výdaji ve výši 2,193 miliardy korun. Loni to bylo 2,233 miliardy Kč, ale údaje jsou srovnatelné jen částečně, protože rozhlas přechází na novou metodiku rozpočtování. Základem hospodaření ČRo jsou koncesionářské poplatky ve výši 45 korun měsíčně, které budou v v roce 2016 znamenat celkový příjem 2,05 miliardy korun. Dalších 85 milionů korun jsou očekávané výnosy z reklamy a sponzoringu. ČRo zaměstnává asi 1500 lidí.

jsa mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK