Kraj vypoví smlouvu s firmou, která bourá objekty v Milovicích

21.04.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. dubna (ČTK) - Středočeský kraj vypoví do konce dubna smlouvu se společností Mladá RP, která v bývalém vojenském prostoru v Milovicích na Nymbursku bourá zchátralé objekty. Rozhodli o tom dnes krajští radní, řekl novinářům hejtmanův náměstek pro regionální rozvoj Karel Horčička (ČSSD). Nájemce podle kraje neprovedl všechny demolice ani v dodatečné lhůtě. Firma to už dříve odmítla, její aktuální reakci ČTK zjišťuje.

\"Podle našich analýz nebyla smlouva naplněna,\" uvedl Horčička. Kraj neměl podle náměstka jinou možnost. Co bude dál, lze podle něj těžko předjímat, protože bude záležet i na tom, jak zareaguje Mladá RP. Podle hejtmana Miloše Petery (ČSSD) se musí po ukončení nájemního vztahu určit, kdo se bude o území starat a musí být dokončeno jeho vyčištění.

Firma tvrdí, že má na odstranění hangárů a zchátralých panelových domů ještě tři roky. Podle kraje měly všechny stavby zmizet do pěti let od podpisu smlouvy, tedy do loňského prosince. To podle Horčičky nebylo splněno a firma od hejtmanství dostala dodatečnou lhůtu 60 dnů.

Bývalý vojenský prostor v Milovicích je největším brownfieldem v Česku. Demolice hangárů a zchátralých panelových domů, které tam zůstaly po odchodu sovětských vojsk v roce 1991, začaly na začátku roku 2014. Po úpravách území by měl v areálu na ploše více než 600 hektarů vzniknout prostor pro průmyslové využití.

khj dr

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK