Zájem o nákupy na splátky s Multiservis úvěrem výrazně roste i v roce 2005

20.04.2005 | , GE Money Multiservis
Tiskové zprávy


Rovněž v prvním čtvrtletí letošního roku razantně rostl zájem o produkty GE Money Multiservis, vedoucí splátkové společnosti na českém trhu. Za první čtvrtletí financovala společnost nákupy v hodnotě 1,92 miliardy Kč. Hlavními trendy prvního čtvrtletí jsou výrazný nárůst průměrné financované částky a postupný průnik splátkového prodeje do nových oblastí.

V období od 1. ledna do 31. března 2005 financovala společnost GE Money Multiservis v České republice více než 660 tisíc transakcí v hodnotě 1,92 miliardy Kč, což představuje oproti stejnému období loňského roku nárůst o 15,3 %. „Počátek letošního roku se nesl ve znamení výrazného využití zajímavých slev, které po Vánocích tuzemští obchodníci nasadili. Splátkový prodej pak napomohl zákazníkům k pořízení dražšího a kvalitnějšího zboží, než které by si mohli pořídit při platbě v hotovosti,“ uvedl Jiří Pathy, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Multiservis.

Tendenci k nákupu dražších a kvalitnějších výrobků dokládá i výrazný nárůst průměrné financované částky Multiservis úvěrem. Zatímco v prvním čtvrtletí roku 2004 činila průměrná výše nákupu s Multiservis úvěrem 11 700 korun, v letošním roce se již vyšplhala na 15 350 korun (to představuje meziroční nárůst více než 31 %).

Oblibě se i nadále těší kartové produkty GE Money Multiservis. Objem transakcí uskutečněných s nákupní úvěrovou O.K. kartou dosáhl v prvním čtvrtletí takřka 832 milionů Kč, u MoneyCard se pak jednalo o přibližně 348 milionů Kč.

„Obrovský zájem o Multiservis úvěr mají spotřebitelé především díky jeho jednoduchosti, flexibilitě, rychlosti a dostupnosti,“ uvedl Jiří Pathy. „Výrazné zjednodušení našich produktů přineslo již v roce 2004 například zrušení povinnosti doložit potvrzení o výši příjmu. Zajímavosti přitom připravujeme i pro letošní rok,“ dodal Pathy.

Zákazníci GE Money Multiservis nepotřebují ručitele ani jiné, mnohdy složitě doložitelné doklady. Nakupovat s Multiservis úvěrem může každý, komu je více než 18 let a předloží potřebné doklady: platný občanský průkaz, druhý průkaz totožnosti (např. řidičský průkaz, rodný list nebo cestovní pas) a bankovní kartu. Pokud žadatel bankovní kartu nevlastní, předloží doklad pro ověření adresy (výpis z bankovního účtu, vyúčtování za telefon, plyn, elektřinu nebo nájem).


K 31. prosinci 2004 mohli nakupovat spotřebitelé na splátky s GE Money Multiservis v síti více než 6 350 „kamenných“ obchodů a v síti několika desítek internetových obchodů. MoneyCard mohou navíc zákazníci GE Money Multiservis použít na více než 30 tisících místech v ČR a 7,6 milionech místech v zahraničí označených logem Maestro.

Autor článku

 

Články ze sekce: Tiskové zprávy