Klienti ČSOB Penzijních fondů vydělají nejvíce

29.04.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Penzijní fondy skupiny ČSOB umožní připsat za rok 2004 svým klientům nejvyšší zhodnocení na trhu. ČSOB Penzijní fond Stabilita dosáhl zhodnocení 4,3 %, Penzijní fond Progres dokonce 5,3 %.

Z dostupných údajů Asociace penzijních fondů ČR vyplývá, že podle výše zhodnocení by měly být ČSOB Penzijní fondy vůbec nejúspěšnější mezi všemi jedenácti penzijními fondy. Rok 2004 byl pro ČSOB Penzijní fondy úspěšný i v dalších oblastech. ČSOB Penzijnímu fondu Stabilita vzrost čistý zisk na 403 milionů korun, což představuje vůči roku 2003 nárůst o 135,5%, u Penzijního fondu Progres to je 24 milionů, v nárůstu o 99,7 %.

Jsem rád, že ČSOB Penzijní Progres v loňském roce potvrdil správnost zvolené dynamické investiční strategie. Je jediným penzijním fondem v České republice, který je zaměřen na mladou generaci. Počet  účastníků penzijního připojištění v ČSOB PF Progres vzrostl v loňském roce o 55 %, přičemž podíl účastníků do 40 let už přesahuje 50%“ řekl k výsledkům generální ředitel ČSOB PF Stabilita Petr Beneš.

Penzijní fondy ČSOB respektují odlišné požadavky klientů na penzijní připojištění, zvláště upřednostňovanou délku spoření. Zatímco ČSOB PF Stabilita je určen klientům starším 45 let upřednostňujícím kratší dobu spoření, ČSOB PF Progres je naopak vhodnější pro mladší klienty, kteří chtějí spořit déle a s vyšším zhodnocením akceptují i jistou míru rizika. 

ČSOB PF dnes také prezentovala výzkum veřejného mínění na témata spojená s penzijní reformou. „Z průzkumu vyplývá že lidé žijí v iluzi o možnostech penzijní reformy a mají nadměrná očekávání. Žádná z dosud předložených variant penzijní reformy nepředpokládá povinné zvýšení úspor na důchod. V této situaci je mimořádně důležité, aby občané České republiky dostali včas důvěryhodnou informaci o tom, že pokud se sami nezabezpečí, žádný státem zajišťovaný systém nebude schopen uspokojit jejich důchodové potřeby,“ uvedl Petr Beneš a dodal: „Reakce veřejnosti je pro budoucí fungování reformy podstatná“.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy