O úvěry na bankomatech GE Money Bank projevují zákazníci enormní zájem

03.05.2005 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


V polovině dubna ukončila GE Money Bank zavádění unikátní služby Infolimit na všech svých bankomatech. Implementace této služby byla zahájena počátkem února.

Díky Infolimitu mohou klienti na bankomatech zjistit, jakou výši půjčky jim GE Money Bank právě nabízí, o úvěr si lze na bankomatu také požádat. Zájemci již prostřednictvím tohoto nového kanálu získali více než 3,5 tisíce úvěrových produktů GE Money Bank.

Již během necelých tří měsíců, kdy byla služba Infolimit zaváděna na bankomaty, vyvolala tato novinka velký zájem  nejen u klientů GE Money Bank, ale i u zákazníků ostatních finančních ústavů. Doposud klienti prostřednictvím bankomatu získali 2162 Expres půjček, 1118 kreditních karet MoneyCard a 504 kontokorentů Flexikredit. Z tohoto počtu přitom tvořili klienti GE Money Bank přibližně 90 %, zbytek představovali klienti ostatních peněžních ústavů.

Průměrně se prostřednictvím bankomatu GE Money Bank dotazuje denně na svůj Infolimit více než 5000 lidí. GE Money Bank očekává, že toto číslo bude i nadále růst s tím, jak se budou klienti s touto funkčností seznamovat.  

Zájem klientů předčil naše očekávání. Bankomaty se ukázaly jako kanál, který má velký potenciál, ale dosud byl málo využíván. Očekávám, že nyní bude dynamika růstu ještě výraznější,“ řekl Pavel Folprecht, manažer přímého bankovnictví GE Money Bank. „V Japonsku, které nás k zavedení této služby inspirovalo, mají bankomaty i další funkčnosti, které budou pro klienty v ČR jistě zajímavé. Již nyní na nich pracujeme a zanedlouho budeme připraveni je nabídnout  našim klientům v České republice,“ dodal Pavel Folprecht.

Bankomaty pro nás obecně představují důležitý nástroj komunikace s klienty. Kromě služby Infolimit jsme na bankomatech GE Money Bank zavedli také službu informování o expiraci karty. Bankomat klienta již s tříměsíčním předstihem informuje o blížícím se konci platnosti jeho platební karty,“ podotkl Pavel Folprecht.


Unikátní služba Infolimit

Prostřednictvím na českém trhu unikátní služby Infolimit může klient zjistit, kolik peněz mu GE Money Bank právě nabízí  prostřednictvím kontokorentu Flexikredit, Expres půjčky, O.K. karty a kreditní karty MoneyCard. Již dříve mohli klienti tuto informaci zjistit na výpisu z účtu, na obchodním místě nebo prostřednictvím kanálů přímého bankovnictví. Nyní je tato služba k dispozici i na všech 363 bankomatech GE Money Bank. Klienti si mohou informace z bankomatu také vytisknout.

GE Money Bank umožňuje klientům na svých bankomatech nejen získat informaci o výši nabízeného  Infolimitu, ale také o půjčku přímo požádat. Klient zadá prostřednictvím bankomatu své telefonní číslo a nejpozději následující pracovní den se mu ozve bankéř, který s ním dojedná veškeré podrobnosti. Pak už stačí jen přijít a podepsat smlouvu. Možnost požádat o úvěr prostřednictvím bankomatu GE Money Bank je otevřena i klientům ostatních bank. Pokud zadají své telefonní číslo, kontaktuje je bankéř GE Money Bank a provede tzv. scoring.

Kontokorent Flexikredit představuje stálou rezervu pro nečekané výdaje. Tento úvěr umožňuje klientům čerpat peněžní prostředky z jejich běžného účtu až do stanoveného debetního zůstatku. Výše Flexikreditu se může pohybovat v rozmezí od 5000 do 100 000 Kč. 

Expres půjčka je neúčelový spotřebitelský úvěr, u kterého GE Money Bank nevyžaduje žádné ručení, přičemž o poskytnutí rozhodne banka na počkání. Prostřednictvím Expres půjčky si mohou klienti půjčit  30 až 200 tisíc Kč. Dobu splatnosti si mohou zvolit podle svých požadavků v délce 24, 30, 40, 50, 60 a 72 měsíců. Schválení Expres půjčky trvá obvykle jen 1,5 až 3 minuty, průměrná doba od podpisu smlouvy o Expres půjčce do připsání peněz na účet klienta činí 10 minut.

O.K. karta je nákupní úvěrová karta s úvěrovým rámcem v rozmezí 10 až 75 tisíc Kč. Lze s ní pohodlně nakupovat ve více než 6350 obchodech v celé České republice.

MoneyCard je kreditní karta, která nyní nabízí klientům jedny z nejnižších nákladů na správu účtu kreditní karty – klient neplatí žádný měsíční poplatek ani poplatek za zasílání výpisu a v prvním roce užívaní karty ani roční poplatek (a pokud držitel kartu aktivně používá, nemusí platit roční poplatek ani v dalších letech užívání). Měsíční úroková sazba MoneyCard činí pouze 1,65 % z vyčerpané částky a je jednou z nejnižších na trhu. Pokud však klienti využijí až 50 denní bezúročné období pro bezhotovostní platby, není jim účtován ani tento úrok a půjčují si tak peníze zcela zdarma. Držitel kreditní karty si navíc může sám zvolit, kolik bude splácet – minimální měsíční splátka činí pro stávající klienty pouze 5 % z celkových čerpaných prostředků.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy