Madetě loni vzrostl čistý zisk o 6,8 milionu na 22,3 milionu Kč

03.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


ČESKÉ BUDĚJOVICE 3. května (ČTK) - Čistý zisk a.s. Madeta, která je největším zpracovatelem mléka v zemi, stoupl loni o 6,8 milionu na 22,3 milionu korun. Mlékárně meziročně vzrostly i výnosy, proti předchozímu roku o 567 milionů Kč na 6,85 miliardy korun. Vyplývá to z pozvánky na valnou hromadu, kterou dnes společnost zveřejnila.

Základní kapitál Madety, jejíž nosným výrobním programem je výroba přírodních sýrů, je 755,097 milionu korun. Na celkové produkci přírodních sýrů v zemi se společnost podílí zhruba 20 procenty. Její výroba však zahrnuje celý mlékárenský sortiment od konzumního a sušeného mléka, másla a tavených sýrů až po tvarohové speciality.

Madeta loni kvůli sporům s jihočeskými zemědělci ohledně výkupních cen mléka utlumila výrobu v provozech ve Strakonicích, Českých Budějovicích a v Pelhřimově. Mlékárna vlastní ještě dalších šest závodů - v Plané nad Lužnicí, Řípci, Jindřichově Hradci, Prachaticích a Českém Krumlově.

V roce 2003 získala třetinový podíl v a.s. Madeta společnost Moravia Lacto. Významným akcionářem je také firma Madevia. Přes 20 procent akcií drží s.r.o. HOPI Activity.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK