Přední americké akcie dopoledne stagnovaly, trh čeká na Fed

03.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 3. května (ČTK) - Akcie předních amerických korporací dopoledne stagnovaly. Investoři čekali na rozhodnutí americké centrální banky Fed o úrokových sazbách a na doprovázející zprávu, která jim naznačí, jaký postoj zaujme Fed k sazbám v budoucnu.

Dow Jonesův index v newyorské poledne, tedy v 18:00 SELČ, posílil o nepatrných 0,01 procenta na 10.253 bodů. Index trhu Nasdaq se v poledne zvýšil o čtvrt procenta na 1933,4 bodu.

"Dnes je to zcela na Fedu," uvedl jeden z analytiků akciového trhu. "Potřebujeme vidět, co Fed oznámí ve zprávě," dodal. Trhy předpokládají, že banka zvýší základní úrok o čtvrt procentního bodu na tři procenta. Od loňského června, kdy nynější cyklus zvyšování sazeb v USA začal, by to bylo osmé zvýšení úroků za sebou.

Emise konglomerátu Tyco International dolehla na širší index Standard & Poor's 500. Podnik snížil celoroční výsledkový výhled kvůli vysokým cenám komodit. Tyco také předpokládá, že se zhorší situace na evropském trhu s automobilovou elektronikou. Akcie skupiny v jednu chvíli oslabily o devět procent na 27,87 dolaru, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK