Změna speciálních fondů za standardní

04.05.2005 | , ČP Invest
Tiskové zprávy


ČP INVEST investiční společnost, a.s. obdržela dne 28. dubna 2005 rozhodnutí Komise pro cenné papíry, kterými byly schváleny změny statutů všech 8 otevřených  podílových fondů spravovaných společností.

Nové statuty fondů nabyly platnosti dne 29.4.2005 . Tímto dnem se fondy staly standardními ve smyslu par.24 a následujících Zákona o kolektivním investování č.189/2004 Sb.

Otevřené podílové fondy společnosti ČP INVEST získávají možnost používat „evropského pasu“ , který umožňuje prodej a zpětný odkup ve státech Evropského hospodářského prostoru na základě oznámení tamním regulatorním orgánům.

Byl tak úspěšně završen náročný proces, kdy otevřené podílové fondy založené v České republice se přijetím Zákona č.189/2004 Sb. v roce 2004 staly ze zákona speciálními fondy cenných papírů s lhůtou 1 roku na uvedení statutů do souladu s tímto zákonem.

Standardní fondy přináší klientům větší jistotu  v podobě transparentnosti a dodržování přísných  bezpečnostních  a kontrolních pravidel”, říká Robert Hlava, předseda představenstva a generální ředitel ČP INVEST.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy