Jihokorejský Hankook investuje na Slovensku asi 500 milionů eur

04.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


BRATISLAVA 4. května (zpravodaj ČTK) - Jihokorejský výrobce pneumatik Hankook Tire postaví na Slovensku nový závod asi za 500 milionů eur (téměř 20 miliard slovenských korun). Vyplývá to ze slov mluvčího ministerstva hospodářství Maroše Havrana. "Budeme informovat, že se (Hankook) rozhodl pro Slovensko," řekl ČTK bez dalších podrobností. Další informace poskytne ministerstvo na tiskové konferenci, která začne v 15:30 SELČ. Slovensko soutěžilo o investici s Polskem a Maďarskem.

Slovenská vláda tento týden poslala jihokorejské společnosti všechny podklady, které Hankook ke svému rozhodnutí požadoval. Nová továrna pro 1500 zaměstnanců by měla stát u města Levice v Nitranském kraji.

Největší jihokorejský výrobce pneumatik Hankook dodává gumy například automobilkám Ford nebo Volkswagen; od roku 2003 má strategické partnerství se společností Michelin. Na Slovensku už několik let působí jihokorejský výrobce elektroniky Samsung a u Žiliny staví automobilka Kia Motors novou továrnu na výrobu osobních vozidel.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK