Americké akcie dopoledne stagnovaly, trh čeká na pátek

05.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 5. května (ČTK) - Trh s americkými akciemi dopoledne za smíšených ekonomických zpráv stagnoval. Obchodníci říkají, že je obchodování opatrné, protože se investoři drží stranou před páteční zprávou o dubnovém vývoji nezaměstnanosti v USA.

Dow Jonesův index v newyorské poledne, tedy v 18:00 SELČ, posílil o nepatrných 0,01 procenta na 10.386 bodů. Index trhu Nasdaq se v poledne zvýšil o 0,17 procenta na 1965,6 bodu.

Největší světová maloobchodní síť Wal-Mart Stores posílila v jednu chvíli téměř o procento na 48,89 dolaru. Firma dnes oznámila, že její tržby v obchodech otevřených nejméně rok za duben vzrostly o 0,9 procenta. Nahoru šly díky dubnovým tržbám i akcie dalších maloobchodů.

Produktivita práce ve Spojených státech během prvního čtvrtletí vzrostla o 2,6 procenta proti růstu o 2,1 procenta v závěru loňského roku. Oznámilo to dnes americké ministerstvo práce. Růst je výraznější, než čekaly finanční trhy. Zvyšují se však i náklady na práci, které vzrostly o 2,2 procenta.

Počet Američanů, kteří minulý týden nově žádali o podporu v nezaměstnanosti, vzrostl o 11.000 lidí, což bylo více, než se očekávalo. Tento růst je ale v souladu s tvorbou nových míst, napsala agentura Reuters.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK