Koruna mírně oslabila nad hranici 30,00 Kč/EUR

10.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 10. května (ČTK) - Koruna v úterý mírně oslabila nad hranici 30,00 Kč/EUR. ČTK to sdělil Vladimír Kvasnička z Komerční banky s tím, že koruna kopírovala vývoj v celém středoevropském regionu. "Nálada v regionu byla lehce negativní, oslabila jak slovenská koruna, tak i polský zlotý a maďarský forint," dodal Kvasnička. K dolaru koruna stagnovala kolem 23,36 Kč/USD.

Na zveřejněné programové prohlášení vlády premiéra Jiřího Paroubka koruna nezareagovala. Dalších impulzů se česká měna dnes nedočkala. Kvasnička očekává, že středa by mohla být v tomto ohledu zajímavější. Statistický úřad totiž zveřejní březnová data průmyslové výroby.

"Podobně jako trh se obáváme zpomalení dynamiky meziročního růstu. V tomto ohledu nás utvrzují i minulý týden zveřejněná data zahraničního obchodu, kde jsme viděli zpomalení exportů. Negativně zde působí především problémy německé ekonomiky," řekl analytik.

Paroubek dnes zveřejnil programové prohlášení vlády, které se příliš nelišilo od programových prohlášení vlád Vladimíra Špidly a Stanislava Grosse. Nový premiér se chce zaměřit především na podporu malých a středních podnikatelů a podporu exportu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK