Pojistné Kooperativy stouplo v 1. čtvrtletí téměř o deset procent

11.05.2005 | , Kooperativa
Tiskové zprávy


Kooperativa, druhá největší pojišťovna českého trhu, vykázala v letošním prvním čtvrtletí předepsané pojistné 7,73 miliardy Kč, což znamená meziroční nárůst 9,4 procenta.

Kooperativa si i v letošním roce upevňuje svoji pozici a vykazuje velmi solidní růst, který je vyšší než dynamika pojistného trhu jako celku,“ konstatoval předseda představenstva a generální ředitel firmy Ing. Vladimír Mráz. Nárůst pojistného v lednu až březnu 2005 připisuje zintenzivnění práce obchodní služby, konsolidaci převzatých kmenů Pojišťovny České spořitelny a úspěšně se rozvíjející spolupráci s Finanční skupinou České spořitelny.

Předpis v neživotním pojištění Kooperativě vzrostl v první čtvrtletí meziročně o 9,5 procenta na 6,51 miliardy Kč, v životním o 7,3 procenta na 1,22 miliardy Kč. Firma za toto období vykázala zisk před zdaněním ve výši 212 milionů Kč.

Kooperativa, pojišťovna, a. s., zaměstnává více než 3 500 lidí. V roce 2004 předepsala pojistné v celkovém objemu přes 24 miliard Kč a dosáhla tržního podílu 21,7 procenta. V současné době má více než 300 obchodních míst a produkty Kooperativy lze sjednat i na pobočkách České spořitelny. Klientům je k dispozici dále několik tisíc externích spolupracovníků, nonstop zelená linka 800 105 105 a internetové stránky www.koop.cz. Hlavním akcionářem Kooperativy je Wiener Städtische Allgemeine Versicherung AG, která je největší pojišťovací skupinou v Rakousku a loni získala od prestižní agentury Standard & Poor´s rating A se stabilním výhledem. Koncern má celkem 11 milionů zákazníků a v 1. čtvrtletí 2005 vykázal zúčtované pojistné ve výši 1,62 miliardy euro.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy