Kooperativa odkoupila stoprocentní podíl akcií České podnikatelské pojišťovny

11.05.2005 | , Kooperativa
Tiskové zprávy


Vedení Kooperativy, pojišťovny, a. s. podepsalo včera smlouvu o odkupu 100 procent akcií České podnikatelské pojišťovny, a. s. (ČPP), jejímž jediným akcionářem je společnost CMC, a. s. Transakce je podmíněna souhlasem ministerstva financí a musí projít schvalovacím procesem Úřadu pro hospodářskou soutěž.

Jako nový vlastník budeme nadále Českou podnikatelskou pojišťovnu rozvíjet jako samostatnou, úspěšnou firmu, která si zachová svůj název, logo i dosavadní strategii a věříme, že i velmi dynamický růst, který v posledních letech vykazuje,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel Kooperativy Vladimír Mráz. „Jsme velmi rádi, že budeme moci využít zkušeností a zázemí Kooperativy, která patří mezi největší finanční instituce v ČR a jejího majoritního akcionáře Wiener Städtische Group – jedné z nevětších evropských pojišťovacích skupin,“ prohlásil předseda představenstva a generální ředitel ČPP Zdeněk Šťástka. Cenu transakce se zúčastněné strany rozhodly nezveřejnit.

V ČPP bude i nadále zajištěna kontinuita vedení a stabilita pracovních míst a zachována strategie firmy jako pojišťovny, která dosahuje výrazných úspěchů zejména v oblasti povinného ručení. Vstup nového akcionáře nemá a nebude mít žádný vliv na obsah a podmínky sjednaných pojistných smluv, ani na obsah a podmínky smluv sjednaných ČPP se zprostředkovateli pojištění, makléři a dalšími obchodními partnery.
Kooperativa, pojišťovna, a. s., zaměstnává více než 3 500 lidí. V roce 2004 předepsala pojistné v celkovém objemu přes 24 miliard Kč a dosáhla tržního podílu 21,7 procenta. V současné době má více než 300 obchodních míst a produkty Kooperativy lze sjednat i na pobočkách České spořitelny, která je jejím strategickým partnerem. Klientům je k dispozici dále několik tisíc externích spolupracovníků, nonstop zelená linka 800 105 105 a internetové stránky www.koop.cz. Hlavním akcionářem Kooperativy je Wiener Städtische Allgemeine Versicherung AG, která je největší pojišťovací skupinou v Rakousku a loni získala od prestižní agentury Standard & Poor´s rating A se stabilním výhledem. Koncern má celkem 11 milionů zákazníků a v 1. čtvrtletí 2005 vykázal zúčtované pojistné ve výši 1,62 miliardy euro.

Česká podnikatelská pojišťovna, a. s., je osmou největší pojišťovnou českého trhu. Firma má téměř 80 poboček a zaměstnává 700 lidí. V porovnání s rokem 2003 vykázala nárůst v předepsaném pojistném o 22 procent a celkové předepsané pojistné dosáhlo výše 3,7 miliardy Kč, zisk za účetní období činil 13,434 milionu korun. ČPP je univerzální pojišťovnou působící na českém pojistném trhu od listopadu 1995. Nabízí pojištění životní, úrazová, odpovědnostní, majetková a cestovní. Klíčovými produkty jsou životní pojištění s Filipem, pojištění odpovědnosti z provozu motorových vozidel (tzv. povinné ručení), cestovní a zdravotní pojištění a pojištění cestovních kanceláří. Významnou součást portfolia tvoří i pojištění průmyslových rizik. Počet uzavřených pojistných smluv přesáhl 760 tisíc.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy