GE Money Bank snížila sazby hypoték

11.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 11. května (ČTK) - GE Money Bank snížila sazby u všech nabízených typů hypoték s jednoletou, tříletou i pětiletou fixací. Nejvíce poklesly sazby u základního hypotečního úvěru, a to od 0,2 procenta do 0,35 procenta. ČTK o tom dnes informovala mluvčí banky Eva Chaloupková. GE Money snížila sazby hypoték již podruhé. Minulý týden zlevnila hypotéku s jednoletou fixací.

"Klient tak u průměrné hypotéky s desetiletou splatností ušetří až přes 200 korun měsíčně," dodal manažer hypoték GE Money Stanislav Rokos.

Ke snížení úrokových sazeb banky přiměl překvapivý krok centrální banky, která koncem dubna snížila sazby o čtvrt procentního bodu na nejnižší úroveň v historii. Hlavní repo sazba klesla o čtvrt procentního bodu na 1,75 procenta. Sazby tak jsou nižší než v eurozóně. Úrokové sazby již snížily Wüstenrot hypoteční banka, Raiffeisenbank, GE Money, Živnostenská banka a Komerční banka.

Experti upozorňují na to, že snižování úrokových sazeb u hypoték bývá často pouhým reklamním trikem. Banky totiž obvykle snižují úvěr s jednoletou fixací, který využívá jen malá část klientů. Nejvíce zákazníků si totiž vybírá úvěry s pětiletou fixací.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK