Výrobním ředitelem Lesů ČR je Karel Luňák z inspektorátu Plzeň

11.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


HRADEC KRÁLOVÉ 11. května (ČTK) - Novým výrobně-technickým ředitelem státního podniku Lesy České republiky (LČR) se dnes stal Karel Luňák (46). Dosud pracoval jako ředitel krajského inspektorátu státních lesů v Plzni. Výrobní úsek do dubna řídil Vladimír Blahuta, který je nyní generálním ředitelem podniku. ČTK to řekl mluvčí státních lesů Lubomír Šálek. LČR spravují asi polovinu lesů v zemi.

Luňák působil od roku 1978 v různých funkcích na lesním závodě a lesní správě Stříbro. Od roku 2001 byl ředitelem oblastního a poté krajského inspektorátu v Plzni. V roce 1991 ukončil dálkové studium na Lesnické fakultě Vysoké školy zemědělské v Brně.

LČR loni podle předběžných výsledků zvýšily hrubý zisk před použitím rezerv o 129 procent na 655 milionů korun. Výnosy stouply o tři procenta na 6,08 miliardy Kč. Lesy ČR zaměstnávají téměř 3400 lidí.

Podnikatelům v lesním hospodářství se v posledních měsících nelíbí způsob, jakým se státní podnik rozhodl měnit smlouvy na práce v lesích. LČR změny zdůvodňují snahou dostat se více k ziskům z obchodu se dřevem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK