Koruna je dopoledne klidná okolo 29,93 Kč/EUR, k dolaru oslabila

12.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 12. května (ČTK) - Dopolední obchodování s českou měnou je klidné. Vůči euru zahájila na 29,93 Kč/EUR a obchoduje se mezi 29,91 a 29,96 Kč za euro. Řekl to Jan Vejmělek z Komerční banky. Vůči dolaru koruna oslabila o deset haléřů na 23,45 Kč/USD, kde byla po 10:00. Důvodem je posílení dolaru, u něhož přetrvává pozitivní dopad středečních údajů o americké obchodní bilanci.

Klidné je i obchodování s měnami středoevropského regionu. "Žádné výraznější pohyby nevidíme, ani na slovenské koruně, ani na maďarském forintu, nepatrně silnější je polský zlotý," uvedl Vejmělek. Zajímavější by podle něj mohl být až pátek, kdy budou známa čísla o průmyslové výrobě v Maďarsku a údaje o růstu cen průmyslových a zemědělských výrobců za ČR.

Podle údajů z toho týdne průmyslová výroba v Německu a na Slovensku v březnu klesla, v Česku vzrostla o desetinu procenta. "Mohl by to být další důkaz, že zpomalení hospodářské aktivity na západ od nás dopadá i do tohoto regionu," dodal.

Společnost Patria Finance očekává pro dnešní den obchodování s korunou v pásmu 29,88 až 30,08 Kč za euro. Vůči dolaru by se měl kurz pohybovat v rozmezí 23,12 až 23,62 Kč/USD, uvedla Patria na svých webových stránkách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK