GE Consumer Finance expanduje na španělském trhu

12.05.2005 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


Společnosti GE Consumer Finance (GECF), globální divize společnosti General Electric (GE) zabývající se půjčkami spotřebitelům, a Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), třetí největší regionální spořitelna ve Španělsku, uzavřeli strategické partnerství.

V rámci dohody obě společnosti založily úvěrovou instituci CAMGE Financiera, která se bude na španělském trhu specializovat na spotřebitelské finance a poskytovat produkty jako osobní půjčky a kreditní karty. Součástí GE Consumer Finance je i GE Money Bank, působící na českém trhu.

Banka CAM bude řídit provoz společnosti CAMGE Financiera a zajišťovat styk s klienty i provoz zázemí. Společnosti CAM a GE Consumer Finance budou mít v novém podniku podíl 50 %. Společnost CAMGE Financiera bude mít sídlo v Alicante a její základní kapitál bude činit 468 mil. eur. Spravovat bude veškeré aktivity CAM v oblasti osobních půjček a kreditních karet. Generálním ředitelem společnosti CAMGE Financiera byl jmenován Pedro Galera, dosavadní ředitel spotřebitelské divize banky CAM.

CAM má v současnosti rozrůstající se síť 935 poboček a více než dva miliony retailových zákazníků. Společnost GE Consumer Finance již ve Španělsku působí prostřednictvím GE Money Bank a má síť zastoupení a prodejních míst po celé zemi. Nová společnost bude využívat výkonnou distribuční síť CAM a zkušenosti GECF s vývojem a poskytováním moderních produktů spotřebitelského financování v mezinárodním měřítku.

GE Money Bank působí i v České republice, kde patří mezi nejvýznamnější banky v oblasti spotřebitelských úvěrů a podle počtu klientů, šíře pobočkové sítě, sítě bankomatů atd. je čtvrtou největší bankou na českém trhu. Významné místo má GE Money Bank v ČR i v přímém bankovnictvím či hypotékách. Vedle GE Money Bank působí v České republice také GE Money Multiservis, největší společnost splátkového prodeje na trhu, a GE Money Auto, která patří k největším společnostem financujícím nákup ojetých vozů.

Společnost nabízí komplexní sortiment produktů spotřebitelského financování včetně osobních půjček, kreditních karet, financování automobilů a prodeje.

Vicente Sala, President CAM, prohlásil: „Naše strategie expanze a diverzifikace má za cíl rozšířit škálu finančních produktů, jež poskytujeme ve své síti poboček. Součástí naší strategie je rozšiřovat nabídku zákazníkům cestou strategických partnerství s předními společnostmi jako GE Consumer Finance. Díky této dohodě se společnost CAMGE Financiera stane jedním z leaderů španělského trhu spotřebitelských úvěrů.

Společnost CAMGE Financiera se zaměří na další rozvoj úvěrových produktů CAM pro spotřebitele. V současnosti má představuje celková aktiva ve výši 1 300 mil. eur a více než 630 000 kreditních karet, ovšem bude vyvíjet aktivitu také v ostatních oblastech španělského trhu spotřebitelských úvěrů. CAMGE Financiera vypracuje speciální nabídku kreditních karet pro maloobchodníky na základě globálních zkušeností firmy GE Consumer Finance s více než 106 mil. zákazníků ve 41 různých zemích.

Dan O'Connor, generální ředitel společnosti GE Consumer Finance Europe k dohodě uvedl: „Naší strategií je rozvíjet oblast spotřebitelských financí formou strategických partnerství se zavedenými subjekty jako Caja de Ahorros del Mediterráneo, které disponují dobrou znalostí lokálního trhu a distribucí. Díky tomu může společnost GE Consumer Finance posilovat svoji pozici ve Španělsku. Je to také jasným důkazem významu, který přikládáme našim aktivitám ve Španělsku a dlouhodobému růstu tohoto trhu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy