Společnost HVB Factoring představila své produkty klientům v Brně

13.05.2005 | , HVB Factoring
Tiskové zprávy


Na začátku roku 2005 vstoupila na factoringový trh nová finanční společnost HVB Factoring s.r.o. Během prvních dvou měsíců jejího působení přesáhl objem odkoupených pohledávek 200 mil. Kč, což svědčí o tom, že factoring je stále více vyhledávanou formou financování pohledávek. Společnost představila produkty svým klientům v Brně a okolí.

Jsem přesvědčen, že klienti ocení především výhodu, která spočívá v možnosti rychlého čerpání finančních prostředků a zjednodušení administrativy správy pohledávek,“ řekl Tomáš Hron, ředitel regionálního centra firemní klientely Jižní Morava.

Na dnešním setkání vystoupila Jana Kytlicová, ředitelka odboru Trade Finance HVB Bank a výkonná ředitelka společnosti HVB Factoring s.r.o. „Naším záměrem je nabídnout klientovi ucelenou a komplexní nabídku finančních nástrojů tak, aby si mohl vybrat nejvhodnější variantu pro financování vlastních potřeb,“ řekla Jana Kytlicová.

HVB Factoring s.r.o. je 100% dceřinou společností HVB Bank, členem mezinárodní finanční skupiny HVB Group.

Factoring představuje moderní alternativu financování krátkodobých pohledávek do splatnosti formou jejich podstoupení za úplatu. Tento produkt je určen jak pro firmy, které mají vzhledem ke své bonitě obtížnější přístup k získání úvěrů, tak pro vysoce bonitní firmy,“ poznamenal na dnešním setkání Jan Berka, zástupce ředitele společnosti.

Na českém trhu je v největší míře rozšířený regresní factoring (factoring s postihem) tuzemských pohledávek. Stále větší váhu si však vydobývá bezregresní factoring pohledávek z vývozu.

HVB Factoring přebírá vedle financování i kompletní správu pohledávek – od zaúčtování a evidence každé jednotlivé pohledávky, přes její správu a monitoring, až po zajištění inkasa a převedení doplatku na účet klienta. Pro úplný přehled odkoupených pohledávek, jejich splácení a čerpání limitů poskytuje HVB Factoring pravidelně klientům sestavy důležitých údajů. Právě touto službou, která je poskytována nad rámec financování, se factoring společnosti HVB Factoring odlišuje od jiných forem financování pohledávek jako je forfaiting, diskontní odkup pohledávek nebo účelové financování.

Naším cílem je vyhovět rostoucí poptávce na factoringovém trhu s využitím našich dlouhodobých zkušeností s financováním pohledávek. Naší strategií je cíleně oslovit především podniky v segmentu malých a středních podniků,“ řekl Peter Koerner, člen představenstva HVB Bank a jednatel společnosti HVB Factoring s.r.o.

Mezi největší výhody factoringu patří možnost rychlého čerpání finančních prostředků, zlepšení platební morálky odběratelů, zjednodušení administrativy správy pohledávek, zpřesnění plánování Cash Flow a minimalizace kursových rizik.

Klienti mohou požádat o služby HVB Factoring na všech pobočkách HVB Bank nebo získat více informací na www.hvbfactoring.cz

HVB Bank Czech Republic a.s. je silnou a rychle se rozvíjející bankou, která nabízí širokou škálu kvalitních produktů pro firemní zákazníky i privátní klientelu. Je jednou z nejsilnějších bank na trhu v oblasti projektového, strukturovaného a syndikovaného financování Corporate Finance. HVB Bank v uplynulém roce zaranžovala či se podílela na transakcích v oblasti Corporate Finance s firmami, jako například ECK Generating, Korado, J&T Finance Group, Chemopetrol či Agrofert. Mimořádně silnou pozici si banka rovněž vybudovala v oblasti akvizičního financování (úvěrů poskytnutých na koupi podniku) a také se řadí na první příčku ve financování komerčních nemovitostí. Zákazníci mají, mimo jiné, možnost využívat nabídku služeb pro financování projektů ze strukturálních fondů EU nabízených prostřednictvím Evropského kompetenčního centra HVB Bank.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy