Skupina Immorent AG oznámila hospodářské výsledky za rok 2004

13.05.2005 | , Immorent ČR
Tiskové zprávy


Rakouská skupina Immorent AG, přední poskytovatel leasingu nemovitostí na trzích střední a východní Evropy, dosáhla v roce 2004 zisku před zdaněním 52,8 milionu EUR.

To představuje meziroční nárůst o 12,8 %. Celkový objem nově uzavřených leasingových smluv dosáhl částky 1264 milionu EUR, tedy o 5,5 % více než v předcházejícím roce. Plných 45 % této částky tvoří obchody uzavřené mimo Rakousko. Podíl leasingu nemovitostí činí téměř 53 % nových obchodů. Nejlepších výsledků  dosáhla dceřiná společnost Immorent ČR s.r.o.

Česká pobočka v minulém roce uzavřela nové zakázky v celkovém objemu 200,2 milionu EUR (6,5 miliardy korun). To představuje téměř třetinu všech obchodů, které skupina Immorent uzavřela v oblasti leasingu nemovitostí. Společnost Immorent ČR tak podle informací České leasingové a finanční asociace získala 55% podíl na českém trhu leasingu nemovitostí.

Mezi nejvýznamnější obchody české pobočky uzavřené v roce 2004 patří financování hotelu Ibis v pražské ulici Na Poříčí nebo obchodního centra Tesco v Českých Budějovicích. Immorent ČR se podílel i na leasingu staveb v průmyslové zóně Brno-Modřice společnosti CTP Project Invest, kde financoval výstavbu dalších sedmi výrobních a logistických hal a jedné administrativní budovy. Významnou zakázkou v kategorii veřejného sektoru se stal leasing nového sídla Královehradeckého kraje. Společnost je také developerem administrativního centra Avenir Business Park v Praze 5.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy