Komerční banka pomáhá klientům vstoupit na čínský trh

13.05.2005 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka si velmi dobře uvědomuje rostoucí význam čínské ekonomiky v celosvětovém měřítku. Je to země, která je v současné době jedním z největších magnetů pro přímé zahraniční investice.

Také českým podnikům může čínský trh přinést nové příležitosti a nové obchodní možnosti, avšak zároveň není snadné se čínskému trhu přiblížit. Podporovat rozvoj podnikání je i cílem Komerční banky, která se proto rozhodla uspořádat obchodní misi a nabídnout tak českým firmám možnost blíže poznat čínský trh i možnosti spolupráce se Société Générale v tomto regionu.

V rámci obchodní mise pořádané Komerční bankou se budou moci zástupci velkých českých podniků setkat s představiteli čínských obchodních kruhů i s reprezentanty velkých evropských firem, které se již na čínském trhu etablovaly. Součástí mise je také setkání s představiteli čínského ministerstva obchodu a společnosti Société Générale China.

Významnou výhodou pro klienty KB je právě příslušnost Komerční banky ke skupině Société Générale, která působí v 75 zemích světa. Díky tomuto spojení je KB schopna poskytnout svým zákazníkům potřebné finanční služby prakticky na celém světě

Svou činnost zahájila Société Générale v Číně otevřením zastoupení v Pekingu v roce 1981. Od té doby zřídila v nejvýznamnějších čínských městech pět poboček, které poskytují komplexní služby, a vytvořila tak v Číně jednu z nejširších  sítí ve srovnání s ostatními  významnými mezinárodními bankami. Société Générale svým zákazníkům v Číně nabízí široké spektrum služeb včetně komerčního bankovnictví v zahraničních měnách a jeho financování v místní měně ve spolupráci s čínskými bankami, zajišťovacích nástrojů v oblasti financování obchodu, devizových operací a úrokového zajištění, syndikovaných úvěrů a projektového financování, to vše v těsné spolupráci se svou investiční bankou SG Asia Ltd. se sídlem v Hongkongu.

KB je přesvědčena, že tato obchodní mise bude znamenat přínos pro rozvoj česko-čínských obchodních vztahů, a tedy i pro další rozvoj českého hospodářství. Je ráda, že jako významná česká banka může k tomuto rozvoji přispět a odlišit se tak od své konkurence.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy