HypoVereinsbank a Bank Austria zvažují partnerství

13.03.2000 | ,
Domovská stránka


Druhá největší německá finanční instituce z hlediska aktiv HypoVereinsbank AG jedná údajně s předním rakouským bankovním domem Bank Austria a rozsáhlé spolupráci. Uvedl to v sobotu německý magazín Der Spiegel. "Nemohu to potvrdit," řekl však mluvčí Bank Austria Martin Hehemann. Dodal, že ze středně až dlouhodobého hlediska by mělo zahájení spolupráce s touto velkou mezinárodní skupinou smysl, a především pak z hlediska redukce nákladů do informačních technologií.

S odvoláním na vysoce postavené představitele HypoVereinsbank Der Spiegel ve svém článku připraveném pro pondělní vydání uvádí, že jednání mezi oběma bankami již po určitou dobu probíhají. Dodává, že Bank Austria, která je největší rakouskou bankou, odpovídá strategii německé banky stát se "bankou regionů" v evropském drobném bankovnictví.

HypoVereinsbank, ovlivněná uzavřenou megafúzí mezi jejími rivaly Deutsche a Dresdner Bank, usiluje o posílení své pozice. Její výkonný ředitel Albrecht Schmidt v pátek uvedl, že banka zváží posílení vztahů se zajišťovnou Munich Re, která kontroluje druhou největší německou pojišťovnu Ergo AG, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: ČTK

Autor článku

Články ze sekce: Domovská stránka