Právo: Praha je dle průzkumu drahá, nejlevnější nákupy v Madridu

14.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 14. května (ČTK) - Turisté, kteří chtějí o letních dovolených kromě rekreace i nakupovat, by měli zamířit do španělského Madridu. Podle Evropského spotřebitelského centra v Dublinu totiž v hlavním městě Španělska lze nakoupit podstatně levněji než například v Praze. Výsledky průzkumu otisklo dnešní Právo.

Podle cenového monitoringu u vybraných značkových výrobků a služeb, který se uskutečnil letos v dubnu ve Vídni, Praze, Paříži, Düsseldorfu, Budapešti, Dublinu, Římě, Madridu, Stockholmu, Enschede a v Londýně, je Madrid nejvýhodnější. Praha naopak patří k dražším městům. Rozdíly v cenách jsou až dvojnásobné, dodává Právo.

Centrum porovnávalo ceny značkových výrobků. Deník uvádí rozdíly v cenách kalhot, vody po holení, parfémů, ale také kufru na kolečkách, kávy v restauraci či ceny za taxi z letiště do centra.

Své Evropské spotřebitelské centrum má od letošního dubna i Česká republika. Zřízeno bylo v Praze z iniciativy ministerstva průmyslu a obchodu. Cílem centra je pomoci českým spotřebitelům na vnitřním trhu Evropské unie.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK