KB financovala vývoz českých aut do Ázerbájdžánu

16.05.2005 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka poskytla Ministerstvu dopravy Ázerbajdžánu exportní odběratelský úvěr ve výši téměř 10 milionů eur na nákup 43 českých nákladních automobilů Tatra. Dodané automobily budou využity při výstavbě dopravní infrastruktury a komunikačního spojení Ázerbajdžánu s okolními zeměmi.

Svým rozsahem se jedná o dosud největší exportní úvěr na dodávku českého zboží poskytnutý do této země. Právě úspěšné skloubení technické i finanční nabídky české strany představuje významný impuls a pootevření dveří i pro další dodávky českých technologií, strojů a dalšího zboží v rámci rostoucích investic do rozvoje místní ekonomiky.

Komerční banka, která v uplynulých letech financovala podobným způsobem celou řadu českých dodávek do zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy, ale například i Latinské Ameriky, využila při uzavírání obchodu celosvětovou podporu skupiny Société Générale. Vedle tradice a kvality dodávaného zboží a podpory exportního pojištění EGAP to byly právě zkušenosti a podpora místního zastoupení SG, které významnou měrou přispěly k úspěšnému uzavření obchodního případu.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy