3TS zahujuje nový PRIVATE EQITY fond o velikosti 100 milionů EUR pro střední Evropu

17.05.2005 | , 3TS Capital Partners
Tiskové zprávy


3TS Capital Partners, přední společnost v oblasti private equity ve střední Evropě, s potěšením oznamuje zahájení svého druhého fondu nazvaného „3TS Central European Fund II“.

Na základě úspěchu svých debutových fondů - TCEE Funds, byla 3TS schopna získat 100 milionů EUR od jednoho ze svých existujících investorů - 3i Group plc, čelní evropské společnosti v oblasti private equity a rozvojového kapitálu. Nový Fond II bude přednostně cílen na investice růstového kapitálu do společností z oblastí technologií, medií a komunikací v nových členských státech Evropské unie a v kandidátských zemích střední a východní Evropy.
 
S radostí pokračujeme v našich investičních aktivitách s principiálně stejným zaměřením, avšak s podstatně větším fondem. Tento nový fond je důležitým závazkem pokračovat v podílení se na růstových příležitostech v nové Evropě“, uvedl Managing Director 3TS Pekka Santeri Mäki.
Naše schopnost investovat ve všech typech transakcí s fondem o větší velikosti podpoří pozici 3TS jako preferovaného private equity partnera ve střední Evropě,“ dodal Managing Director Daniel Lynch a pokračoval: „nyní můžeme nabídnout kompletní paletu financování od poskytování kapitálu pro expanzi podniků až po manažerské odkupy s použitím dluhového financování.“

Fondy TCEE, kterých je 3TS exkluzivním poradcem, měly velikost € 66 milionů; nový 3TS Fond II byl zahájen ve výši 100 milionů EUR, k úspěšnému startu fondu došlo v relativně krátké době šesti měsíců. Větší velikost fondu poskytne 3TS Fondu II flexibitu investovat částky v rozmezí 3 až 30 milionů EUR do jednotlivých společností. Geografické zacílení investic bylo rozšířeno a nyní zahrnuje Polsko, Českou republiku, Slovensko a Maďarsko plus Estonsko, Lotyšsko, Litvu, Rumunsko a Bulharsko.

Jako v případě TCEE fondů, i nový 3TS Fond II bude primárně cílený na společnosti v oblasti technologií, medií a telekomunikací. Nicméně 3TS Fond II může také investovat do společností v dalších růstových sektorech, které budou mít prospěch z postupného dohánění západních zemí EU nebo z růstu před vstupem do EU v případě států další vlny rozšiřování - Bulharska a Rumunska.

K úspěchu v oblasti private equity je důležité načasování. Dnes je ve střední Evropě mnoho rychle rostoucích společností, které hledají růstový kapitál a financování odkupů podniků, aby posílili své postavení v konkurenčním prostředí širšího celoevropského trhu,“ řekl Alan MacKay, ředitel odpovědný za střední Evropu v 3i Group. „Společnost 3i byla jedním ze zakladatelů 3TS a nyní, o pět let později, můžeme s potěšením navýšit své závazky jak ke společnosti 3TS, tak i k regionu střední Evropy.“ řekl.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy