Zhodnocení rezerv pojistného 2004 u životního pojištění UNIQA

17.05.2005 | , UNIQA pojišťovna, a.s.
Tiskové zprávy


Vedení UNIQA pojišťovny rozhodlo, že na základě výsledků loňského hospodaření bude svým klientům v kapitálovém životním pojištění připisovat za rok 2004 zhodnocení jejich rezerv v případě běžně placeného pojistného ve výši 5,13 %.

Společnosti se loni znovu podařilo úspěšně hospodařit se svěřenými prostředky zákazníků a zhodnotila je vysoko nad úrovní dosažitelnou u bankovních vkladů. I když se meziročně připisovaný podíl na zisku nepatrně snížil (za rok 2003 byly UNIQA pojišťovnou zhodnoceny rezervy běžného pojistného sazbou 5,21 %), představuje kapitálové životní pojištění i nadále jeden z nejvýhodnějších nástrojů k zabezpečení budoucí finanční nezávislosti našich občanů, kteří si uvědomují, že státem vyměřené penze nebudou stačit na udržení dosaženého životního standardu.

Loňský rok byl v UNIQA pojišťovně z hlediska hospodaření velmi úspěšný. K vysokému zhodnocení rezerv životního pojištění přispěla rovněž pozitivní situace na finančních trzích.

Technická úroková míra, kterou UNIQA garantuje po celou dobu trvání smlouvy, činí od 1. ledna 2004 2,4 %. U smluv uzavřených před 1.3.2003 činila 4 %, v období od 1.3.2003 do konce roku 2003 byla sjednávána ve výši 3 %. Snížení technické úrokové míry se netýká smluv uzavřených před datem účinnosti změny, ale pouze smluv nově uzavíraných.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy