O.B.HELLER vytvořil loni rekordní zisk

18.05.2005 | , O.B.HELLER
Tiskové zprávy


Factoringová společnost O.B.HELLER vytvořila v loňském roce rekordní čistý zisk. Suma 67,8 miliónů Kč  po zdanění představuje 11procentní nárůst oproti roku 2003. Růst čistého zisku věrně kopíruje vývoj obratu firmy.

Ten v roce 2004 dosáhl 16,2 miliardy Kč a meziročně vzrostl o 9,3 procenta. Společnost O.B.HELLER loni rozšiřovala portfolio služeb, které posléze úspěšně nabízela svým nejvýznamnějším zákazníkům. Největší ohlas mezi klienty vzbudila především nabídka financování zásob a objednávek. Obraty a příjmy z těchto nadstandardních služeb výrazně ovlivnily celkovou bilanci O.B.HELLER. Zcela totiž eliminovaly negativní vliv stagnace cen základních služeb. „Na finančním trhu probíhá v současnosti tuhý konkurenční boj, který se mimo jiné projevuje i ve stagnaci cen factoringových služeb. Strategií O.B.HELLER je neustále rozšiřovat svoji nabídku a poskytovat klientům atraktivní řešení financování oběžných prostředků. Ve vývoji nových produktů budeme pokračovat i letos,“ uvedl generální ředitel O.B.HELLER Tomáš Morávek.

Společnost O.B.HELLER v průběhu loňského roku navázala spolupráci s 51 novými klienty, se kterými vytvořila obrat více než 1,5 miliardy Kč. Klienty O.B.HELLER jsou především středně velké podniky, které působí ve strojírenství, elektrotechnice, ve výrobě a distribuci stavebních materiálů a ve zdravotnictví.  V neposlední řadě sem patří i zpracovatelé a distributoři kovů a dřeva, potravinářské firmy a dovozci sportovních potřeb. Dalším faktorem, který příznivě ovlivnil bilanci O.B.HELLER, je zařazení factoringu do portfolia služeb, které nabízí Československá obchodní banka ve své obchodní síti.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy