Hypoteční banka: O HZL je díky jejich atraktivitě vysoký zájem

18.05.2005 | , Hypoteční banka
Tiskové zprávy


Hypoteční banka vydává zítra, tj. 19. května, jednadvacátou emisi hypotečních zástavních listů (HZL) v objemu 2,5 mld. Kč.

Tato v rámci prvního dluhopisového programu čtrnáctá a zároveň poslední emise má splatnost v roce 2010. HZL mají nominální hodnotu 10 000 Kč a jsou pevně úročeny 4,45 % ročně. Cenné papíry je možné koupit prostřednictvím společnosti Patria Direct ze skupiny KBC/ČSOB nebo v RM-Systému.

V současné době má Hypoteční banka připraven již druhý dluhopisový program v objemu 100 mld. Kč a dobou trvání 30 let. Komise pro cenné papíry jej bance schválila minulý týden, konkrétně 9. května.
První dluhopisový program schválila Hypoteční bance jako prvnímu soukromému subjektu v ČR Komise pro cenné papíry s účinností od 3. dubna 2002.

Každá emise je vždy rychle prodána. Důvody jsou jednoduché. HZL patří mezi jedny z nejvýnosnějších investic, protože se na výplatu úroků nevztahuje daň z příjmu,“ říká Marek Krejčí, ředitel odboru HZL a refinancování Hypoteční banky, a dodává: „HZL jsou vhodným způsobem získávání zdrojů pro poskytování hypotečních úvěrů. Tyto dluhopisy tak umožňují udržovat úrokové sazby hypoték na současně nízké úrovni.“  HZL jsou také jednou nejbezpečnějších investic. Jsou kryty dvojím způsobem – zástavním právem k nemovitostem a pohledávkami z hypotečních úvěrů – a lze s nimi obchodovat i před datem splatnosti.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy