KCP odejmula povolení investiční společnosti BVV Invest

13.03.2000 | ,
Domovská stránka


Komise pro cenné papíry (KCP) odejmula investiční společnosti BVV Invest povolení ke vzniku v souvislosti s převodem Veletržního uzavřeného podílového fondu na investiční společnost J&T Asset Management. ČTK o tom dnes informovala tisková mluvčí KCP Radka Procházková.

KCP rozhodla podle Jiřího Janouška z agentury 4Jan na žádost J&T Asset Management, která loni BVV Invest koupila. Cílem společnosti je, aby se fond otevřel a po fúzi s ostatními fondy pod správou J&T se stal základem většího otevřeného podílového fondu, dodal Janoušek.

Komise též povolila vydání podílových listů Spořitelní investiční společnosti za účelem vytvoření otevřených podílových fondů Fiducia - otevřený podílový fond nadací, Merkur - OPF a SIS - 2. otevřený podílový po přeměně 2.SPIFu.

KCP ke konci února evidovala 76 investičních společností (z toho 29 v likvidaci a u 14 z nich plyne lhůta sedmi měsíců pro nabytí účinnosti rozhodnutí o odejmutí povolení, kdy musí být vypořádáni podílníci zrušených obhospodařovaných podílových fondů), 104 investičních fondů (56 v likvidaci), 74 otevřených a 14 uzavřených podílových fondů.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka