Česká spořitelna chce letos propustit tisíc zaměstnanců

15.03.2000 | ,
Domovská stránka


Česká spořitelna, která loni propustila 1300 lidí, jich letos uvolní další tisíc a bude tak zaměstnávat asi 14.000 osob. Podle generálního ředitele banky Dušana Barana nepůjde o pracovníky z poboček, kde se naopak budou nabírat nové síly. Propouštět se bude hlavně na místech, s nimiž klienti nepřijdou do styku. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

"Jde především o pracovníky zajišťující podpůrné služby, čili mimo jiné zaměstnance centrály. Na konci letošního roku by se tím měl celkový počet lidí snížit na 14.000," uvedl Baran. Ani na tomto čísle se však banka podle deníku nezastaví. "Zatím jsme nestanovili žádné konečné číslo, ale proces zefektivňování činností banky a úspor nákladů by měl pokračovat," dodal Baran.

Česká spořitelna skončila za loňský rok podle českých účetních standardů se ztrátou 4,9 miliardy korun oproti 6,9 miliardy korun v roce 1998. Počet okresních poboček loni snížila na 33. Současně bylo v průběhu roku uzavřeno 157 obchodních míst ČS a ke konci roku jich tak zůstalo 876. Počet zaměstnanců loni klesl o 1303 osob na 15.277 osob.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka