Investiční kapitálová společnost podala žádost o otevření IPF KB

15.03.2000 | ,
Domovská stránka


Investiční kapitálová společnost KB (IKS) podala minulý týden Komisi pro cenné papíry (KCP) žádost o přeměnu Investičního privatizačního fondu Komerční banky (IPF KB) na otevřený podílový fond IKS globální. ČTK o tom včera informovala Irena Nováková z IKS, která fond spravuje.

O přeměně IPF KB rozhodla 21. ledna 2000 mimořádná valná hromada fondu, který je jedním z největších fondů kupónové privatizace. Každá akcie zanikajícího fondu bude jeho podílníkům vyměněna za 940 podílových listů o nominální hodnotě jedna koruna. Tolik činilo vlastní jmění IPF KB na akcii ke dni této valné hromady podle auditované účetní uzávěrky.

"Při optimálním průběhu vyřizování administrativních kroků by mohly být podílové listy fondu vydány přibližně v červenci tohoto roku," uvedla Nováková.

Srážka při odkupování podílových listů bude činit sedm procent v prvních třech měsících, pět procent ve čtvrtém až šestém měsíci, čtyři procenta v sedmém až dvanáctém měsíci, tři procenta ve 13. až 18. měsíci a dvě procenta v 19. až 24. měsíci. Kurs akcií IPF KB dnes na pražské burze činil v poledne 845 Kč. Vlastní jmění fondu představovalo 25. února 8,674 miliardy Kč, jeho vyjádření na akcii bylo 942,62 Kč při diskontu 9,93 procenta. IPF KB byl založen pro první vlnu kupónové privatizace.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka