Accenture otevřela novou část svého centra sdílených služeb

21.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 21. června (ČTK) - Poradenská firma Accenture v Praze-Chodově otevřela novou část svého centra sdílených služeb, které dosud provozovala pouze v Praze-Nových Butovicích. Počet zaměstnanců české pobočky Accenture tak vzrostl na více než 1300 z 1100 lidí. Výši investice do nového komplexu firma neuvedla.

"Otevřením druhého centra sdílených služeb Accenture rozšiřuje svoji přítomnost v zemi. To potvrzuje, že ČR hraje v plánech společnosti opravdu strategickou roli. Jsou zde odpovídajícím způsobem zastoupeny všechny činnosti, které Accenture globálně nabízí svým zákazníkům - tedy poradenství, technologie a outsourcing," řekl novinářům generální ředitel Accenture ČR Maurizio Barini.

Dodal, že Česko nabízí dostatek kvalifikované pracovní síly, stabilní ekonomické a podnikatelské prostředí i dobrou dopravní obslužnost. Pražské centrum nyní poskytuje služby firmám z celé Evropy ve 14 jazycích.

Investice Accenture do nového centra svědčí poodle vicepremiéra pro ekonomiku Martina Jahna o tom, že služby hrají stále důležitější roli v české ekonomice. "Tato investice potvrzuje pozici Prahy jako centra sdílených služeb ve střední a východní Evropě," uvedl Jahn při slavnostním otevření centra.

Accenture je celosvětovou společností poskytující odborné služby v manažerském poradenství, informačních technologiích a vyčleňování služeb (outsourcing). Centrum sdílených služeb pod hlavičkou Accenture Services s.r.o. vzniklo v roce 2001, firma však v ČR působí již 14 roků.

"Dosavadní spolehlivé, profesionální a kvalitní poskytování outsourcovaných služeb globálním klientům vedlo k růstu reputace naší firmy, a to se projevuje zvýšeným zájmem mnoha dalších klientů o služby poskytované z Prahy či Bratislavy. Myslím, že mohu oprávněně věřit v další expanzi a růst Accenture Services ve střední a východní Evropě," poznamenal Radomír Sabela ze společnost Accenture.

Společnost Accenture zaměstnává ve 48 zemích více než 100.000 lidí. Za minulý fiskální rok, který skončil loni v srpnu, vykázala příjmy 13,67 miliardy dolarů (asi 340 miliard korun).

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK