Podnikatelem roku 2005 Středních Čech se stal Ivo Lukačovič ze společnosti Seznam.cz

17.02.2006 | , Vodafone
Tiskové zprávy


Ivo Lukačovič, předseda představenstva společnosti Seznam.cz, a.s., si z rukou náměstka hejtmana Středočeského kraje Ing. Viléma Žáka a zástupce společnosti Ernst & Young Richarda Singera převzal trofej Podnikatel roku 2005 Středních Čech. Krajské i celostátní kolo je součástí prestižní mezinárodní soutěže Podnikatel roku, kterou pravidelně vyhlašuje společnost Ernst & Young.

Mezinárodní soutěž Podnikatel roku se pravidelně vyhlašuje již ve více než 30 zemích světa, v České republice soutěž probíhá od roku 2000. „Soutěž upozorňuje na zásadní roli podnikatelů a podnikatelek při ovlivňování rozvoje ekonomiky České republiky. Jsme proto rádi, uznání jejich práce i na regionální úrovni přispěje k dalšímu rozvoji podnikatelské sféry u nás i k jejímu pozitivnímu vnímání,“ řekl Dirk Kroonen, vedoucí partner Ernst & Young v České republice.

Soutěž Podnikatel roku 2005 Středních Čech připravila společnost Ernst & Young ve spolupráci s hejtmanem Středočeského kraje Ing. Petrem Bendlem. O vítězství Ivo Lukačoviče poté rozhodla nezávislá porota, které předsedal Miroslav Řihák, generální ředitel společnosti ANECT a držitel titulu Podnikatel roku 2004 České republiky (složení poroty viz Příloha 1).

„Oceňuji, že tato soutěž existuje. Upozorňuje mimo jiné na velmi důležitou roli podnikatelů pro rozvoj ekonomiky státu, zaměstnanost a pro rozvoj řady konkrétních oblastí. Slovo podnikatel se u nás neprávem někdy zlehčuje a očerňuje. Málokdo ale vidí odpovědnost, množství práce, riziko a odvahu, které jsou s podnikáním vždy spojeny,“ komentoval soutěž hejtman Středočeského kraje Ing. Petr Bendl

Společnost Seznam.cz, a.s., provozuje internetový portál Seznam.cz, nejnavštěvovanější internetový portál v České republice. Ivo Lukačovič založil společnost Seznam.cz v roce 1996. Společnost Seznam, a.s., zaměstnávala ke konci roku 2004 celkem 177 zaměstnanců, její roční obrat činil 475 milionů korun, provozní zisk 121 milionů korun. Ve svém volném čase se Ivo Lukačovič, kterému je dvaatřicet let, věnuje sportu, například cyklistice, lyžování nebo závodnímu jachtingu.

 „Seznam.cz je nejnavštěvovanější internetový portál v České republice. Titul Podnikatel roku 2005 Středních Čech vnímám jako ocenění celé firmy a všech mých spolupracovníků  - velmi si ho vážím,“ řekl Ivo Lukačovič, předseda představenstva společnosti Seznam.cz, a.s.


Hlavními partnery soutěže Podnikatel roku 2005 jsou společnosti ABRA a AMCICO AIG Life a oficiálním dopravcem je ČSA. Soutěž podporují agentura CzechInvest, sdružení TUESDAY Business Network, Hospodářská komora České republiky a US Business School Prague.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy