ČSOB je první českou bankou působící v regionu jihovýchodní Asie

21.02.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB podepsala v pátek 17. února na půdě velvyslanectví ČR v Indonésii pod záštitou velvyslance Jaroslava Veselého exklusivní rámcovou úvěrovou dohodu s nejsilnější indonéskou bankou Bank Mandiri. ČSOB tak výrazně usnadňuje českým firmám obchod s Indonésií. Smlouva umožňuje poskytnout exportní úvěry na dodávky českých vývozců až do maximální výše 40 mil. USD.

„Konečnému úspěchu při sjednání dohody napomohla velmi účinná spolupráce obchodního útvaru velvyslanectví České republiky v Jakartě, které příkladným způsobem naplňovalo svoje poslání vytvářet podmínky  pro rozvoj vzájemného obchodu,“ uvedl Miroslav Klíma, ředitel Exportního a strukturovaného financování obchodu.


 „Podpisového aktu se kromě představitelů obou bank, velvyslance Jaroslava Veselého  a obchodního rady Martina Bašty zúčastnili také zástupci českých a indonéských podnikatelských kruhů,“ dodal Klíma.


Potenciál indonéského trhu je pro české exportéry obrovský. Někteří z nich proto teritorium již řadu let průběžně monitorují a postupně se dostavují velmi potěšitelné výsledky. Miroslav Klíma k tomu dále řekl: „Vzhledem k potenciálu indonéského trhu ČSOB přirozeně rozvíjí vztahy také s dalšími indonéskými bankami. S některými již probíhají jednání o financování konkrétních záměrů českých vývozců. Pro velké investiční projekty lze využít dokonalé znalosti místních podmínek a expertní kapacity pobočky mateřské KBC v Singapuru, jejíž specialisté mají zkušenosti z řady projektů realizovaných v okolních zemích jihovýchodní  Asie.“


ČSOB ale již není v tomto teritoriu nováčkem. V minulosti například financovala výstavbu tramvajové linky v Manile.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy