Rekordní sumu prostředků vložili drobní investoři do ČSOB Zajištěných fondů během prvních šesti týdnu letošního roku

21.02.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Hned na začátku roku si ČSOB zajištěné fondy připsaly rekordní objem peněz. Do fondů jejichž upisovací období začalo první pracovní den letošního roku a skončilo v pátek 17.2. vložili drobní investoři více než 1,7 miliardy korun.

Fondy ČSOB Světového Růstu+ 8 a ČSOB Asijského Růstu 1 se tak díky stále rostoucímu zájmu o zajištěné investice dostaly na první dvě místa v historickém žebříčku úspěšnosti jednotlivých ČSOB Zajištěných fondů. Zcela nový fond zaměřený na akciové trhy východní a jihovýchodní Asie a Austrálie - ČSOB Asijského Růstu 1 – se stal vůbec nejúspěšnějším fondem, když si připsal více než 877 milionů korun. Do fondu ČSOB Světového Růstu+ 8 investoři vložili více než 783 milionů korun. Dolarový fond nabízený ve stejném období - ČSOB Světový Click USD+ 5 – si připsal 70 milionů korun, ale jeho upisovací období ještě pokračuje a skončí posledního února


ČSOB začíná od 20. února upisovat dva nové zajištěné fondy. Novinkou v nabídce zajištěných fondů je fond ČSOB Krátkodobého Růstu 1. Dalším nově nabízeným zajištěným fondem je ČSOB Světový Click+ 22 CZK. Drobní investoři stále více oceňují výhody zajištěných investic a prostředky vložené do zajištěných fondů dosahují velmi vysokých objemů.


Jedním z nově upisovaných zajištěných fondů ČSOB pro nadcházející období je ČSOB Krátkodobého Růstu 1, který je v portfoliu ČSOB absolutní novinkou. K jeho atraktivním vlastnostem patří bezesporu krátká doba splatnosti a vysoká participace na růstu koše akcií. Doba splatnosti je stanovena na 3,5 roku, jeho maximální výnos není nijak omezen a participace na vývoji podkladového aktiva je 100 %. Fond používá k výpočtu výnosu průměru hodnot koše akcií stanovených za každé běžné čtvrtletí, díky tomu dokáže nabídnout investorům vyšší podíl na výnosu. Nový způsob výpočtu konečné hodnoty fondu dokonce chrání klienta před poklesem ceny podkladových aktiv v období před splatností fondu.

„Fond ČSOB Krátkodobého Růstu 1 přináší našim klientům jedinečnou možnost investovat volné peněžní prostředky na poměrně krátkou dobu a zároveň se podílet na výnosu z růstu významných akciových titulů.,“ uvedl Jan Barta z ČSOB Asset Managementu.


Dalším zajištěným fondem, jehož upisovací období rovněž začíná od 20.2. a bude trvat až do 7.4. je ČSOB Světový Click+ 22. Ten nabízí investorům minimální zhodnocení ve výši 6 %. Fond může ročně zakliknout výnos až 7 %. Fond je veden v českých korunách a doba jeho splatnosti je 5 let a 7 měsíců.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy