Winterthur spravuje v ČR celkem 30,4 miliardy Kč

21.02.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Winterthur, který v České republice působí prostřednictvím penzijního fondu a pojišťovny, spravuje v ČR aktiva v hodnotě téměř 30,4 miliardy Kč. Oproti loňskému roku se jedná o nárůst o 14,7 %. Společnosti do nového roku vstoupily s novým názvem, když změnily své jméno z Credit Suisse Life & Pensions na Winterthur.

Winterthur penzijní fond si dlouhodobě udržuje vedoucí pozici mezi penzijními fondy v České republice. K 31. prosinci roku 2005 spravoval aktiva svých klientů v celkovém objemu 26,3 miliardy Kč. V meziročním porovnání se jednalo o nárůst o 12,5 %.

„Na růst aktiv spravovaných Winterthur penzijním fondem má pozitivní vliv jak vysoká úložka našich klientů, tak i velký počet zaměstnavatelů, kteří přispívají svým zaměstnancům na penzijní připojištění,“  řekl Petr Žaluda, generální ředitel Winterthur v ČR a na Slovensku.

Svou pozici na trhu posílila také Winterthur pojišťovna. K poslednímu dni roku 2005 měla pojišťovna ve své správě aktiva v celkovém objemu 4,1 miliardy Kč, tedy o 31,6 % více než na konci roku 2004. Winterthur Asset management je podle informací Asociace pro kapitálový trh (AKAT) čtvrtým největším správcem v oblasti asset managementu.
  
Celkový objem aktiv společností Winterthur v České republice dosáhl k poslednímu dni roku 2005 objemu 30,4 miliardy Kč. Na konci roku 2004 společnosti spravovaly aktiva v objemu 26,5 miliardy Kč, takže se jedná o celkový meziroční nárůst 14,7 %.

Od 1. ledna 2006 se společnost přejmenovala z původního Credit Suisse Life & Pensions na Winterthur. Učinila tak s cílem dále posílit svůj profil, zjednodušit strukturu a podpořit konzistentní globální přítomnost na trhu. „V regionálním měřítku přinese re-branding ještě užší spolupráci v rámci Winterthur Group. To umožní kooperaci při přebírání a sdílení zkušeností a know-how, např. při vývoji a zavádění nových produktů a služeb,“ řekl Petr Žaluda.

Výše uvedená čísla vyjadřují hodnotu před auditem, může tedy dojít ke změně jejich výše.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy