Premiér Jiří Paroubek zahájil summit mladých elit SEYS 2006

22.02.2006 | , SEYS 2006
Tiskové zprávy


Svým projevem dnes ráno zahájil premiér České republiky Jiří Paroubek v Obecním domě Successor’s European Youth Summit 2006 (SEYS). Sešlo se zde takřka 400 mladých manažerů z celého světa. Účastníci summitu SEYS zastávají již v mladém věku významné posty v oblasti obchodu, vědy, výzkumu či umění.

Na konci úvodního bloku zaujal svým projevem spolupředseda poslanecké skupiny Evropského parlamentu “Zelení/EFA“ a člen komise Evropského parlamentu Daniel Cohn-Bendit, který hovořil především o hitorických konsekvencích vzniku Evropské unie, o jejích přínosech pro stabilitu a rozvoj dnešní Evropy a o úloze nastupující mladé generace při formování dnešní tváře společnosti.

Právě v této chvíli probíhají ve dvou sálech Obecního domu oborové panelové diskuse s tématy Globalizace, Ekonomický růst, Nová teritoria růstu, Bída světa a Evropská unie. Panely jsou vedeny moderátory z řad přítomných osobností a členů Mezinárodního programového výboru. Se svou prezentací vystoupí například generální ředitel Czechinvest Tomáš Hruda, hlavní ekonom Raiffeisen Bank a bývalý ministr financí Pavel Mertlík, poradce premiéra ČR Valtr Komárek, viceprezident společnosti Microsoft pro Evropu, Blízký východ a Afriku Jan Mühlfeit nebo člen představenstva Škoda Auto Martin Jahn.

Zítřejší program summitu SEYS 2006 zahájí v 9.45 hod. ve Smetanově síni bývalý prezident České republiky Václav Havel, následovat budou opět panelové diskuse ve Sladkovského a Grégrově sále. Na závěr summitu budou ve Smetanově síni shrnuty výsledky diskusí předsedou Mezinárodního organizačního výboru Karlem Havlíčkem a bývalým československým ministrem zahraničních věcí Jiřím Dienstbierem.

Partnery summitu jsou České aerolinie, Český Telecom, Microsoft, ČEZ, ČSOB, Capgemini Czech Republic, Czechinvest, Czech Trade, Sindat Group, Agrofert, Reuters, Medical Tribune, VŠFS a AV Media. Akce se koná pod patronací Hlavního města Prahy. Informace o summitu SEYS 2006 a jeho aktuálním průběhu je možné vyhledat na webových stránkách www.seys2006.com nebo www.seys.cz.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy