Společnost HVB Factoring se stala členem Asociace factoringových společností

22.02.2006 | , HVB Factoring
Tiskové zprávy


Finanční společnost HVB Factoring vstoupila na trh začátkem roku 2005 a po pouhém roce působení byla přijata mezi členy Asociace factoringových společností v ČR. Členství v asociaci je důkazem toho, že společnost nabízí klientům plnohodnotný servis spojený s touto alternativou financování pohledávek.

„Jsme velmi potěšeni, že jsem se během tak krátké doby působení na trhu stali členy asociace, která sdružuje významné hráče českého faktoringového trhu. Navíc první rok byl pro nás velmi úspěšný. Celkový obrat odkoupených pohledávek  dosáhl 1,4 miliardy korun,“ řekla Jana Kytlicová, ředitelka odboru Trade Finance HVB Bank a výkonná ředitelka společnosti HVB Factoring.

Factoring představuje moderní alternativu financování krátkodobých pohledávek do splatnosti formou jejich postoupením za úplatu. Factoring využívají velké, úspěšné společnosti, které z dlouhodobého pohledu řeší prostřednictvím factoringu otázku denní administrace svých pohledávek a flexibilitu financování ale také firmy s velkým potenciálem růstu nebo společnosti, u nichž se výrazně projevují sezónní výkyvy v produkci. Malé a střední firmy factoringem většinou řeší svou finanční situaci s ohledem na prodlužované splatnosti. HVB Factoring, společně s  HVB Bank, nabízí klientům ze segmentu SME  komplexní servis v oblasti financování a využívání bankovních produktů.

Klienti mohou požádat o služby HVB Factoring na všech pobočkách HVB Bank nebo získat více informací na www.hvbfactoring.cz

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy