Podnikatelem roku 2005 Jihomoravského kraje se stal Radim Jančura ze společnosti Student Agency, s.r.o.

22.02.2006 | , Ernst & Young
Tiskové zprávy


Radim Jančura, majitel brněnské společnosti Student Agency, si dnes z rukou Stanislava Juránka, hejtmana Jihomoravského kraje, a Richarda Singera, zástupce společnosti Ernst & Young, převzal trofej Podnikatel roku 2005 Jihomoravského kraje. Krajské i celostátní kolo je součástí prestižní mezinárodní soutěže Podnikatel roku, kterou pravidelně vyhlašuje společnost Ernst & Young.

Soutěž Podnikatel roku 2005 připravila v Jihomoravském kraji společnost Ernst & Young ve spolupráci s hejtmanem Ing. Stanislavem Juránkem. O vítězství Radima Jančury poté rozhodla nezávislá porota, které předsedal Miroslav Řihák, generální ředitel společnosti ANECT, držitel titulu Podnikatel roku 2004 České republiky (složení poroty viz Příloha 1).

“Titulu Podnikatel roku si velice vážím jakožto ocenění, které po několik let poukazuje nejen na podnikatelské úspěchy jednotlivců, ale i na přínos podnikatelů obecně. Jsem proto velmi potěšen, že jsem se stal Podnikatelem roku 2005 v Jihomoravském kraji – tento titul vnímám jako ocenění všeho, co Student Agency během posledních let dokázala,“  řekl Radim Jančura, majitel společnosti Student Agency.

„Soutěž Podnikatel roku upozorňuje již několik let na zásadní roli podnikatelů a podnikatelek při ovlivňování rozvoje ekonomiky České republiky. Jsme proto rádi, že letošní ročník opět ocenil ty úspěšné, a věříme, že toto uznání jejich práce přispěje k dalšímu rozvoji podnikatelské sféry u nás i k jejímu pozitivnímu vnímání,“ řekl Dirk Kroonen, vedoucí partner Ernst & Young v České republice.

„Úspěšný rozvoj podnikání je základem prosperity každého regionu. To si velmi dobře uvědomuje také Jihomoravský kraj a proto spolupracuje se všemi subjekty zastupujícími ekonomickou sféru a podle svých možností jim pomáhá, například rozvojem infrastruktury v kraji. Formou systému grantů a dotací se snažíme motivovat například začínající podnikatele či firmy v ekonomicky slabších mikroregionech. Soutěž Podnikatel roku Jihomoravského kraje patří k akcím, které umožní zpropagovat společnosti mající vliv na pozitivní vývoj jižní Moravy,“ řekl Ing. Stanislav Juránek, hejtman Jihomoravského kraje.

Společnost Student Agency, s.r.o. organizuje jazykové a pracovní programy v zahraničí, zabývá se i prodejem letenek a vnitrostátní a mezinárodní autobusovou dopravou. Ing. Radim Jančura, absolvent elektrotechnické fakulty VUT Brno, ji založil v roce 1996 (o rok dříve již podnikal v oblasti zprostředkovávání au pair pobytů jako fyzická osoba).

Ke konci roku 2004 zaměstnávala Student Agency 368 zaměstnanců, roční obrat činil téměř 1,554 miliardy korun, provozní zisk 9 milionů korun. Podle Radima Jančury, kterému je třicet čtyři let, stojí za úspěchem Student Agency především její snaha nabízet ty nejkvalitnější služby za nízké ceny, okamžité investování do expanze firmy a firemní kultura Student Agency, která je postavená na orientaci na klienta. Hlavním cílem společnosti je v současné době rozvoj luxusní autobusové přepravy na linkách po České republice, Slovenské republice a Evropě.

Mezinárodní soutěž Podnikatel roku má kořeny ve Spojených státech amerických, dnes se ale pravidelně vyhlašuje již ve více než 30 zemích světa, v České republice soutěž probíhá od roku 2000. Zúčastnit se jí může každý podnikatel, který aktivně působí ve vedení firmy, jež musí existovat minimálně dva roky, a který je zároveň jejím alespoň 10% vlastníkem.

Hlavními partnery soutěže Podnikatel roku 2005 jsou společnosti ABRA a AMCICO AIG Life a oficiálním dopravcem je ČSA. Soutěž podporují agentura CzechInvest, sdružení TUESDAY Business Network, Hospodářská komora České republiky a US Business School Prague.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy