Václav Havel uvedl druhý den summitu SEYS 2006

22.02.2006 | , SEYS 2006
Tiskové zprávy


Dnes byl v Obecním domě zahájen druhý den summitu Successor’s European Youth Summit 2006 (SEYS), který je setkáním světových osobností zastávajících významné posty v oblasti obchodu, vědy, výzkumu či umění.

K přítomným manažerům na úvod promluvil Václav Havel, český prezident v letech 1989 – 2003. Panelové diskuse druhého dne povedou ti, kterým byl summit určen – dnes již významní čeští a zahraniční manažeři - například Martin Roman, generální ředitel ČEZ, Elisabeth Rasekoala, ředitelka African-Carribbean Network for Science, Karel Havlíček, ředitel pro marketingovou a obchodní strategii SINDAT GROUP a vicepresident UEAPME nebo Jürgen R. Grote, University of Konstanz. Význam summitu potvrdila přítomnost vzácných hostů, jako je například Jiří Dienstbier nebo Jaroslav Bašta.

Stejně tak jako první den summitu budou dnes ve dvou sálech Obecního domu probíhat oborové panelové diskuse s tématy Globalizace, Nová teritoria růstu a Evropská unie. Panely jsou vedeny moderátory z řad přítomných osobností a členů Mezinárodního programového výboru. Se svou prezentací vystoupí například 1. náměstek ministra zahraničí Jaroslav Bašta, generální ředitel ČEZ Martin Roman nebo předseda správní rady Nadace Charty 77 František Janouch. Odpoledne vystoupí bývalý Československý ministr zahraničí a člen správní rady Reuters Jiří Dienstbier. Výstupy z jednotlivých panelových diskusí budou shrnuty do celkové zprávy summitu SEYS 2006, která bude prezentována v závěru summitu ve Smetanově síni.

První den konference (21.2.) byl zahájen projevem premiéra České republiky Jiřího Paroubka, na který navázal spolupředseda poslanecké skupiny Evropského parlamentu “Zelení/EFA“ a člen komise Evropského parlamentu Daniel Cohn-Bendit. Cohn-Bendit hovořil především o historických konsekvencích vzniku Evropské unie, o jejích přínosech pro stabilitu a rozvoj dnešní Evropy a o úloze nastupující mladé generace při formování dnešní tváře společnosti.

Za zpracováním programu jednotlivých panelů summitu stojí speciální Mezinárodní programový výbor (MPV), vedený Karlem Havlíčkem, ředitelem pro marketingovou a obchodní strategii SINDAT GROUP a vicepresidentem UEAPME. „Členy MPV jsou významné osobnosti ze společenského spektra z celého světa, jejichž věková hranice nepřesahuje 40 let. Jsou to vlastně tváře summitu,  jež zaručují určitou odbornost, nezávislost a řekněme i globálnost. Členy MPV jsou schopní mladí lidé, kteří i přes svůj věk zastávají vysoké pozice v businessu, vědě nebo akademické sféře. Těší mě, že se jedná skutečně o mezinárodní odborný tým složený z osobností z  Anglie, Francie, České republiky, Slovenska, Izraele, Mexika a Libanonu. Velmi mě těší , že téměř polovinu výboru tvoří ženy. Zcela jasně deklarujeme, že nám nezáleží na věku, národnosti, politické příslušnosti ani náboženském vyznání. Jediným kritériem je jejich dovednost.“

Partnery summitu jsou České aerolinie, Český Telecom, Microsoft, ČEZ, ČSOB, Capgemini Czech Republic, Czechinvest, Czech Trade, Sindat Group, Agrofert, Reuters, Medical Tribune, VŠFS a AV Media. Akce se koná pod patronací Hlavního města Prahy. Informace o summitu SEYS 2006 a jeho aktuálním průběhu je možné vyhledat na webových stránkách www.seys2006.com nebo www.seys.cz.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy