AEGON Pojišťovna uvádí na trh tři nové produkty

22.02.2006 | , AEGON
Tiskové zprávy


AEGON Pojišťovna představila tři nové produkty životního pojištění. Jako první uvede na český trh rizikové pojištění AEGON Premium, které po americkém vzoru cenově zvýhodňuje nekuřáky a lidi se zdravým životním stylem. Vedle toho poskytuje nejširší pojistné krytí a umožňuje pojistit se i na částky ve výši několika milionů.

Druhým produktem je rizikové pojištění s klesající pojistnou částkou AEGON Move s nejširším rozsahem krytí závažných onemocnění na českém trhu. Třetí novinkou je variabilní životní pojištění k hypotékám AEGON Home s garantovanou mírou zhodnocení. Novými produkty pojišťovna reaguje na tři významné současné trendy – na zvyšování počtu lidí, kteří spoří či investují samostatně bez využití pojištění, na rostoucí potřebu lidí krýt rizika spojená se zadlužováním při pořizování vlastního bydlení a na růst zájmu o zdravý životní styl a boj proti kouření.

Rizikové pojištění AEGON Premium je zaměřené na klienty, kteří chtějí zajistit sebe a své blízké proti nenadálým událostem, ale nechtějí prostřednictvím pojištění spořit ani investovat. Současně přináší na český trh novinku – slevu pro nekuřáky. „Rizikovým pojištěním AEGON Premium přinášíme do České republiky model, který již léta úspěšně funguje v USA a v některých západoevropských zemích. Vychází ze skutečnosti, že lidé se zdravými životními návyky se průměrně dožívají delšího věku než ti, kteří o své zdraví tolik nedbají. Proto by na pojistném měli platit méně. Zvýhodněni tak jsou například nekuřáci, protože kouření zvyšuje pravděpodobnost výskytu mnoha různých onemocnění zapříčiňujících až 84 procent všech úmrtí,“ řekl JUDr. Boris Čuchran, předseda představenstva a generální ředitel AEGON Pojišťovny.

Vedle nekuřáků zvýhodňuje AEGON Premium také lidi s výborným zdravotním stavem a s nízkým výskytem rizikových aktivit. Do této skupiny patří podle pojišťovny až čtvrtina populace. Zvýhodnění, které může u zdravých nekuřáků dosáhnout až 25 procent oproti standardním nekuřákům, provede pojišťovna dle preference klienta buď snížením placeného pojistného nebo zvýšením koncové pojistné částky. Zvýhodněné sazby se týkají smluv s pojistnou částkou 2 miliony korun a vyšší. U nižších pojistných částek je připravena jedna univerzální sazba. „Pokud bychom prováděli testy nekuřáctví i u klientů s pojistnými částkami nižšími než 2 miliony korun, cena testu by výši jejich pojistného zbytečně prodražila,“ vysvětluje Čuchran.

Kromě zvýhodněných sazeb pro nekuřáky a lidi se zdravým životním stylem přináší AEGON Premium také širokou nabídku připojištění. Ke standardnímu pojištění pro případ smrti lze sjednat například připojištění pro případ závažného onemocnění, které pokrývá nejvíce nemocí na českém trhu, celkem šestnáct. Klient se může rovněž připojistit pro případ trvalých následků úrazu, hospitalizace, operace nebo smrti následkem úrazu. Výhodou produktu je také to, že umožňuje klientům pojistit se i na velmi vysoké částky v řádu milionů korun.

Druhou představenou novinkou je rizikové pojištění s klesající pojistnou částkou AEGON Move. Stejně jako AEGON Premium cílí na klienty, kteří v životním pojištění hledají cenově výhodnou, avšak širokou pojistnou ochranu. Pojistná částka u AEGON Move v průběhu pojištění lineárně klesá. Pojištění je tedy vhodné k hypotékám a úvěrům, kde klientům pomáhá vyrovnat dlužné závazky v případě nenadálé události. Tou může být úmrtí nebo některé ze šestnácti závažných onemocnění. Klient se může s pomocí připojištění zprostit od placení pojistného také v případě plné invalidity a/nebo nechat pojišťovnu, ať za něj ve stejné životní situaci přebere splácení úvěru či hypotéky. Pojistné placené klientem se v průběhu pojištění nemění.

Třetím nově představeným produktem je AEGON Home. Jedná se o variabilní životní pojištění k hypotékám s garantovaným zhodnocením a garantovanými poplatky po celou dobu trvání pojištění. Narozdíl od rizikového pojištění je v tomto případě část pojistného určena na krytí rizika a část se klientovi spoří a zhodnocuje. V případě úmrtí klienta dojde ze strany pojišťovny k uhrazení nesplacené části hypotéky. Pokud naopak klient úvěr ve zdraví splatí, je mu vyplaceno pojistné plnění ve výši hodnoty rezervy. AEGON Pojišťovna se již dohodla na spolupráci s Komerční bankou, další partneři budou podle informací pojišťovny brzy přibývat.

„Novými produkty určenými k hypotékám a jiným typům úvěrů reagujeme na fakt, že jen v období od roku 1995 do roku 2005 vzrostla zadluženost českých domácností o 800 procent na přibližně 320 miliard korun. S tím, jak vzrůstá zadluženost, se zvyšuje potřeba lidí zajistit sebe a své blízké pro případ nenadálých událostí s tím spojených,“ řekl Boris Čuchran, předseda představenstva a generální ředitel AEGON Pojišťovny.

AEGON Premium, AEGON Move a AEGON Home budou zákazníkům k dispozici od 1. března. AEGON Pojišťovna svými novými produkty doplní stávající nabídku životního pojištění představenou v dubnu loňského roku, do které patří investiční životní pojištění AEGON Global s devíti investičními strategiemi, variabilní životní pojištění AEGON Live a dětské životní pojištění v investiční i variabilní variantě AEGON Juventus. Vybrané produkty pojišťovny bude možné vzájemně kombinovat.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy