Čekárny ČD LOUNGE nově pro všechny cestující první třídy vlaků Českých drah

24.02.2006 | , České dráhy
Tiskové zprávy


Od 26. února 2006 spolu se zahájením platnosti první změny jízdního řádu rozšiřují České dráhy služby komfortních čekárenských zón ČD LOUNGE. Ty fungují    ve čtyřech stanicích – Praha Holešovice, Pardubice hlavní nádraží, Olomouc hlavní nádraží a Ostrava hlavní nádraží – doposud pro cestující první třídy pouze vlaků vyšší kvality – SC Pendolino, EuroCity a InterCity.

Prostor čekárenských zón ČD LOUNGE budou nově moci využít VŠICHNI cestující s platnými jízdními doklady 1. třídy. Nejen tedy vlaků SC, EC a IC, ale také cestující  1. třídy spojů kategorie rychlík, expres či osobní vlak. ČD LOUNGE jsou otevřeny rovněž cestujícím Českých aerolinií, kteří v rámci codesharové spolupráce ČD a ČSA na provozu spojů SC Pendolino využívají služeb těchto vlaků.

České dráhy hodlají osvědčený koncept ČD LOUNGE postupně rozšířit i do dalších stanic s intenzivním pohybem cestujících první třídy. První takovou stanicí by mělo být Brno hlavní nádraží, kde již započaly přípravné aktivity na otevření ČD LOUNGE. Po dokončení rekonstrukčních prací by ČD LOUNGE měla být otevřena také ve stanici Ostrava – Svinov. Další speciální čekárenské zóny pak budou otevřeny například v návaznosti na rozšiřování služeb produktu SC Pendolino do dalších míst v ČR.

Podmínkou přístupu do ČD LOUNGE je vlastnictví platného cestovního dokladu 1. třídy pro některý ze spojů ČD, případně cestovního dokladu ČSA pro spoj OK provozovaný vlaky SC Pendolino. V rámci čekáren ČD LOUNGE mají cestující k dispozici možnost občerstvení z nápojových automatů, sledování televizního vysílání, četby tiskovin Českých drah; samozřejmostí je instalace informačního systému stanice s aktuálními informacemi o odjezdech a příjezdech vlaků. V některých stanicích je součástí ČD Lounge také samostatná toaleta či možnost připojení na internet. ČD LOUNGE byly doposud využívány převážně cestujícími vlaků SC Pendolino, nicméně například v Praze Holešovicích si ČD LOUNGE získala velkou popularitu u zahraničních turistů cestujících vlaky EuroCity například do Rakouska, Maďarska či do SRN.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy