Vlaky SC Pendolino cestovalo již více než 100 tisíc cestujících

27.02.2006 | , České dráhy
Tiskové zprávy


Jako komerčně velmi úspěšný produkt hodnotí České dráhy spoje SC Pendolino, provozované pod touto značkou na trase Praha – Ostrava. Od 11. prosince 2005, kdy České dráhy začaly spoje SC Pendolino provozovat, využilo této služby již více než 100 tisíc cestujících. Ranní spoje z Ostravy, večerní z Prahy – stejně jako nedělní večerní spoje bývají zcela vyprodány – a to již několik dní předem.

. U ranních spojů z Ostravy navíc bývá nejdříve vyprodána 1. třída, kterou využívá řada manažerů pro efektivní cestování mezi Moravou a metropolí.


 „Českým drahám se podařilo uvést na trh úspěšný produkt, kterým jsme získali do vlaků na trase Ostrava – Praha mnoho nových cestujících. Ti by dříve o využití železniční dopravy ani neuvažovali. Ve vlacích SC Pendolino lze potkat nejvýznamnější manažery klíčových podniků v České republice, stejně jako studenty dojíždějící do vysokých škol v Praze, Ostravě, Pardubicích a Olomouci.“ říká Jiří Kolář, náměstek generálního ředitele pro oblast osobní dopravy a přepravy Českých drah.


Českým drahám se tak velmi osvědčil zákaznický přístup, který zvolily při přípravě produktu SC Pendolino. Ten byl poprvé v historii Českých drah chystán jako 100% zákaznicky orientovaná služba – včetně realizace detailních marketingových průzkumu, komunikační kampaně a dalších atributů úspěšného uvádění produktu na trh. Na přípravě produktu se rovněž podíleli odborníci se zkušeností z oblasti marketingu letecké dopravy. Jako zcela lichý ukázal argument ohledně ceny, kdy z počátku se v médiích objevovaly pochybnosti, zda jízdné SC Pendolino není příliš vysoké. České dráhy na základě marketingových průzkumů poměrně přesně znaly cenovou úroveň, kterou jsou zákazníci připraveni zaplatit a stanovily cenový model dokonce o něco níže. Vlaky pendolino se navíc nyní vyznačují vysokou provozní spolehlivostí – výrobci Alstom se podařilo odstranit závady, které se vyskytly v měsíci lednu a vedeni Českých drah nyní neuvažuje o navracení vlaků zpět výrobci.


Ještě dnes a zítra – 28. února 2006 mají cestující možnost zakoupit si jízdenky na spoje SC Pendolino s 20% slevou. Tu jako poděkování cestujícím za důvěru České dráhy ponechaly v platnosti po opětovném nasazení vlaků do plného provozu. Během dneška a zítřka mohou cestující zakoupit jízdní doklady dle sníženého tarifu SC – a to o 20% - včetně jízdenek koupených v předprodeji pro cesty v měsíci březnu. Od středy 1. března 2006 pak již budou jízdenky prodávány za standardní tarif. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy