Na konferenci “Rodina na kolejích” se sešli odborníci, kteří spojili svoji profesi s rodinou

02.03.2006 | , KDU-ČSL
Tiskové zprávy


V den, kdy byl představen program KDU-ČSL pro volby do Poslanecké sněmovny, představovali během své dvanáctihodinové cesty vlakem náměstek ministra práce a sociálních věcí za KDU-ČSL  Marián Hošek, Marie Cacková, krajská radní zodpovědná za projekt “Rodinný pas” či Josef Zeman, ředitel Národního centra pro rodinu, spolu s kandidáty KDU-ČSL, program Zelená pro rodinu a 50+. V odpoledních hodinách do vlaku nastoupil i lídr kandidátky na Karlovarsku,  fotbalový trenér a bývalý reprezentant František Straka.

V přátelské atmosféře na palubě “Klidné síly” se cestující i kandidáti do parlamentu shodli, že dobře fungující rodina je skutečnou prioritou KDU-ČSL. Krajská radní Marie Cacková seznámila cestující s projektem rodinných pasů, tak jak jsou nyní zaváděny v Jihomoravském kraji. Ty znamenají pro rodiny s dětmi značné finanční výhody. KDU-ČSL chce realizovat projekt rodinných pasů i v ostatních krajích.


Cestující ocenili také vyváženost programu 50+, který je zaměřen na rovné příležitosti a rovný přístup občanů starších 50 let ke vzdělání, práci a službám. Marián Hošek, jeden z tvůrců tohoto programu, ocenil zájem občanů o tuto tématiku: “Jsem rád, že jsme se setkali s pozitivními ohlasy a že jsme byli schopni věcně dokázat, že KDU-ČSL byla v uplynulém volebním období na straně rodiny. Doufám, že naše nabídka zaujme všechny, kteří chtějí, aby se o rodině a našich seniorech pouze nemluvilo, ale i něco skutečně dělalo.”

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy