Stavební veletrh se silnou rakouskou účastí

02.03.2006 | , Stavební veletrhy Brno
Tiskové zprávy


Na letošním ročníku Stavebního veletrhu IBF v Brně se ve společné expozici v pavilonu D představí šest rakouských firem, jejichž skupinová účast na veletrhu je organizována Obchodním oddělením Rakouského velvyslanectví v Praze v rámci proexportního programu Rakouské hospodářské komory „go-international“.

V produktovém zaměření jednotlivých vystavujících firem převažuje výroba dřevěných staveb, dřevěných desek a dalších dřevěných prvků. Právě tak je tomu u firem WIEHAG GmbH, KLH Massivholz GmbH a Holzindustrie Pfeifer GmbH & Co KG. Výrobou oken, dveří a zimních zahrad se zabývá další vystavující firma Franz SILBER Fensterbau GmbH, jejíž nabídku doplňuje společnost Hirth Gesellschaft m.b.H. se sortimentem parapetních a pracovních desek. Celou expozici pak uzavírá firma FRANZ OBERNDORFER GmbH & Co, výrobce stěnových a stropních systémů z betonu. Geograficky budou tedy v Brně zastoupeny spolkové země Horní a Dolní Rakousko, Štýrsko a Tyrolsko.

Problematika dřevostaveb se v poslední době těší stále rostoucímu zájmu stavebníků v České republice. Jelikož Rakousko má v této oblasti bohaté zkušenosti a rakouské firmy disponují rozvinutými technologiemi, existuje jistě široká škála možností spolupráce firem z obou zemí.

Účast na letošním stavebním veletrhu je dalším důkazem narůstajícího zájmu rakouských subjektů o český trh a zároveň potvrzením trvalé pozice Rakouska, jako jednoho z nejvýznamnějších obchodních partnerů České republiky.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy