Skupina Depeche Mode upravila svůj hit "Suffer well" pro hru The Sims 2

03.03.2006 | , Electronic Arts
Tiskové zprávy


Společnost Electronic Arts (NASDAQ: ERTS) dnes oznámila, že charakteristický zvuk legendární, alternativní rock hrající skupiny Depeche Mode byl převeden do rodného jazyka The SimsTM, Simlish. Populární song ‘Suffer Well’ z posledního alba Depeche Mode ‘Playing the Angel’ byl nahrán v jazyce Simlish a fanoušci hudby a počítačových her si tuto ojedinělou možnost užijí prostřednictvím hry The Sims™ 2 Ve světě podnikání, třetího dodatku, který naváže na slavný zábavní zážitek v podobě hry The Sims™ 2.

Vývojový tým The Sims vytvořil unikátní jazyk Simlish na základě experimentů zaměřených na ukrajinštinu a Tagalog, jazyk používaný na Filipínách. Tvůrce Sims, Will Wright, kterého inspirovali uživatelé kódované řeči během 2. světové války, navrhoval také experimentování s řečí indiánů Navajo. 

„Depeche Mode jsou, stejně jako the Sims, celosvětový fenomén s výrazným stylem. Tato dosud nevídaná spolupráce svádí dohromady dvě slavné ikony zábavy a přináší milionům fanoušků Sims příležitost slyšet jednu z jejich oblíbených skupin zpívat v jazyce Simlish, který je přímo oslovuje,” řekl Steve Schnur, globální manažer pro hudbu a hudební marketing společnosti EA. „Simlish je jazyk plný emocí, který je nepřeložitelný – skvěle zapadá do hudby Depeche Mode, která se zaměřuje na vytváření nálady a působí na lidi na citové úrovni.”

Zpěvák Depeche Mode, David Gahan, řekl: „Depeche Mode byli vždy otevřeni novým cestám vedoucím k podělení se o svou hudbu, ale nahrávka verze 'Suffer Well' v jazyce Simlish zněla naprosto bizarně. A právě proto jsme tomu nemohli odolat."

Video nahrávka písně, zahrnující hudební záznam Depeche Mode a ukázku ze hry The Sims 2 Ve světe podnikání, bude k dispozici na thesims2.ea.com a www.depechemode.com.

Píseň je součástí počítačové hry The Sims 2 světě podnikání, ve které si hráči mohou pro své Sims vytvořit doslova jakýkoli typ obchodu, od butiku s módním oblečením přes špičkový salón krásy po rozkvetlý obchod s květinami a řetězec rušných restaurací. Jako chytrý obchodník musí váš Sim bedlivě sledovat své lenivé zaměstnance a musí být připraven propustit je stejně tak rychle, jak je zaměstnat! 

Skupina Depeche Mode, jejíž pětadvacet let trvající kariéra, která ovlivnila a ovlivňuje bezpočet umělců a čítá 50 milionů prodaných alb a zhruba 10 milionů návštěvníků jejích koncertů, zažívá i nadále obrovský úspěch. ”Playing the Angel,” jedenácté album skupiny, dalo vznik rozhlasovému a klubovému hitu “Precious”  a během triumfálního amerického turné v roce 2005 zajistilo několik vyprodaných večerů v hale Madison Square Garden v New York City a Staples Center v Los Angeles. “Playing the Angel” debutovalo na sedmé příčce mezi popovými alby v hitparádě časopisu Billboard a jedničkou se stalo v 18 zemích, přičemž byly prodány téměř 2 miliony kusů po celém světě. V době, kdy se její nový singl, “Suffer Well”, objevuje v nabídce rozhlasových stanic, skupina pokračuje v turné na podporu ”Playing the Angel,” vysoce ceněného nového alba. S 800 000 vstupenkami prodanými během evropské části jejího obrovského globálního turné -- během kterého vyprodala impozantní počet 69 stadionů a arén ve 30 zemích -- se skupina Depeche Mode připravuje na návrat do USA, aby vystoupila na otevíracím koncertě v Coachella (29. dubna) a zahájila tak nové kolo severoamerických koncertů, které bude ohlášeno později.

Hra The Sims 2 Ve světě podnikání je postavena na kritikou oceněné hře The Sims 2. Pro počítačovou platformu bude v prodeji od 3. března 2006.

Ve hře se objeví také tyto hudební produkce: “Things Can Only Get Better” od Howarda Jonese, “Too Shy” od Kajagoogoo a “Synthesized” od Epoxies.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy