Povolený debet KB pro lékaře a lékárníky

03.03.2006 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka nabízí výhodné řešení pro lékaře a lékárníky pro  financování běžných provozních potřeb. Lékaři a lékárníci mají možnost využít povolený debet s výhodnou úrokovou sazbou pouhých 8 % p.a. To například znamená, že čerpání 100tisícového povoleného debetu s 8% sazbou vyjde lékaře jen na 667 korun měsíčně. Díky povolenému debetu může lékař či lékárník získat až 3 milióny korun, takže nemusí nijak omezovat provoz ordinace a snadno uhradí své běžné výdaje.

Získání povoleného debetu je velmi jednoduché a rychlé. Stačí předložit finanční výkazy a na základě jejich vyhodnocení může lékař čerpat až 3 milióny korun, a to s úrokovou sazbou 8 %. Stávající klienti KB mohou získat povolený debet až do výše 100 000 Kč i bez nutnosti posouzení finančních výkazů, v tomto případě je úroková sazba 10 % p.a. Žadatelé o povolený debet  nemusejí předkládat faktury za poskytnutou zdravotní péči ani žádné doklady k hmotnému zajištění povoleného debetu. Vyřízení povoleného debetu je zdarma. 

Povolený debet je možné sjednat k jakémukoli podnikatelskému běžnému účtu nebo balíčku KB, včetně balíčku Optimum Medicum, který je speciálně určen pro zdravotnické subjekty.  Peníze získané z povoleného debetu lze použít k bezhotovostní  platbě z účtu, ale třeba i tehdy, když se lékaři nebo lékárníkovi nedostává hotovosti. Potřebnou hotovost může vybrat i z bankomatu. Nové parametry povoleného debetu platí pro všechny klienty KB, tzn. pro nové klienty i pro klienty, kteří povolený debet již využívají.

„KB  se klientům z řad lékařů a podnikatelů ve zdravotnictví věnuje dlouhodobě a je také jednou z bank, která má pro tyto zákazníky v nabídce speciální produkty každodenního bankovnictví i financování. Zvýhodněním úrokové sazby povolených debetů vycházíme vstříc našim klientům a pomáháme jim překlenout nepříznivé období, kdy se například opozdí proplacení faktury. Taková situace může někdy trvat i několik měsíců a povolený debet umožňuje našim klientům i v takovém případě financovat běžné provozní potřeby ordinace,“ vysvětluje Monika Pouzarová, vedoucí segmentu Podnikatelé.


Komerční banka je třetí největší bankou v České republice podle velikosti aktiv, která poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. 7 400 zaměstnanců Komerční banky obsluhuje více než 1 460 000 klientů, kteří mohu využít rozsáhlé sítě 360 obchodních míst po celé republice. KB provozuje 607 bankomatů a více než 700 000 klientů využívá jeden z kanálů přímého bankovnictví.

V roce 2005 byla KB opět zvolena „Bankou roku“. KB je součástí skupiny Société Générale, která je  pátou největší bankovní skupinou v eurozóně a více než 103 000  jejích zaměstnanců  obsluhuje na 19  miliónů klientů  na celém světě.

 

Autor článku

Tereza Hronová

Články ze sekce: Tiskové zprávy