Citibank nabízí strukturovaný dluhopis All Stars s výnosem závislým na vybraných světových akciích

04.10.2006 | , Citibank
Tiskové zprávy


Citibank přichází s nabídkou nového investičního produktu, který nabízí velmi zajímavý výnos při minimalizaci rizika ztráty jistiny.

Jde o tříletý strukturovaný dluhopis All Stars, který nabízí stoprocentní ochranu vložených prostředků s maximální dobou splatnosti 3 roky a možností předčasné splatnosti po prvním či druhém roce od data vydání dluhopisu. Minimální investice je pouhých 30 tisíc korun a zájemci mohou cenný papír upisovat do 20. října letošního roku.

Výnos strukturovaného dluhopisu All Stars je navázán na průměrné zhodnocení mezinárodního indexu „Citigroup S&P Global STARS Custom Index“ sestavovaného analytiky Standard & Poor’s a Citigroup a složeného z  25 nejperspektivnějších světových akcií.

Na rozdíl od klasického dluhopisu u tohoto produktu přitom nehrozí riziko ztráty investovaných prostředků za podmínky držení dluhopisu do splatnosti. „Investor obdrží zpět sto procent vložených prostředků i v případě, že akciové trhy budou mít zápornou výkonnost. Pokud však bude výkonnost akciových trhů pozitivní, při splnění stanovených podmínek může dojít k předčasné splatnosti dluhopisu a vyplacení zajímavého výnosu,“ říká manažerka investičních produktů Citibank Alexandra Talířová.

Podle vývoje indexu může investor získat své zhodnocené prostředky již po jednom roce, nebo po dvou letech od vydání dluhopisu All Stars. Pokud totiž průměrné zhodnocení za prvních 12 měsíců přesáhne deset procent, má držitel dluhopisu právo obdržet celou jistinu a šestiprocentní výnos. „To je nesrovnatelně více, než kolik lze vydělat při jednoleté investici do termínovaného vkladu, peněžního fondu, spořícího účtu či jiného podobného produktu,“ zdůrazňuje Alexandra Talířová. V případě, že na konci prvního roku k předčasné splatnosti nedojde, další možnost této události nastane po dvou letech držení dluhopisu.Pokud po těchto dvou letech průměrné zhodnocení indexu  přesáhne 20 procent, má investor právo obdržet vedle jistiny výnos ve výši 12 procent. Pokud se ani jeden z těchto scénářů nenaplní, obdrží klient v den splatnosti dluhopisu – tedy po třech letech – zpět jistinu a celé průměrné zhodnocení indexu.

 „Průměrný roční nárůst hodnoty indexu „Citigroup S&P Global STARS“ dosáhl za posledních deset let 12,4 procenta,“ sdělila Alexandra Talířová.

Strukturovaný dluhopis All Stars je určen širokému poli investorů. „Hodí se pro ty investory, kteří neradi riskují, ale přitom by rádi získali možnost vyššího zhodnocení svých peněz, než lze v současné době dosáhnout například u bankovního vkladu či jiných konzervativních forem investic,“ uvedla Alexandra Talířová.

Citibank nabízí investiční příležitost každému typu investora. „Ti konzervativní dříve mohli vydělávat ve fondech peněžního trhu či fondech zaměřených na klasické dluhopisy. Jejich výnosy však v posledních letech značně poklesly, a to zejména kvůli nízké úrovni úrokových sazeb, inflaci a tedy i nízké ceně peněz. Proto přicházíme s nabídkou nových produktů, které se hodí pro široké spektrum zájemců, splňují požadavek ochrany investice, ale zároveň nabízí i zajímavý potenciální výnos“, doplnil ředitel distribuce a prodeje Citibank Jiří Báča.

Citigroup S&P Global STARS Index vytvořili investiční odborníci Citigroup ve spolupráci s renomovanou ratingovou agenturou Standard & Poor’s. Z přibližně 1900 akcií bylo na základě přesně stanovených kriterií zvoleno 25 nejlépe hodnocených světových akciových titulů. Index je sestaven tak, aby eliminoval riziko nečekaných výkyvů v jednom regionu nebo oboru.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy